Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2022 09:19 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 09:30

20 kişilik uyuşturucu çetesinde yok yok! Polisleri kurye olarak kullanan örgüt liderinin kimliği şoke etti

Adana’dan Konya’ya yapılan uyuşturucu sevkiyatında, aracında uyuşturucu ile yakalanan polis memurunun telefonundan çıkanlar şaşkına çevirdi. Aralarında narkotik ve terör şube polislerinin de olduğu 20 kişilik çete operasyon sonucu ifşa olurken örgüt liderinin kimliği ise herkesi şoke etti.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
20 kişilik uyuşturucu çetesinde yok yok! Polisleri kurye olarak kullanan örgüt liderinin kimliği şoke etti
narkotik,konya,savcı,polis

Adana’dan Konya’ya gelen bir araçla uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan Konya Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 20 kişilik uyuşturucu çetesinin foyasını meydana çıkardı. Kent girişinde kuryenin bulunduğu aracı arayan ekipler, yapılan aramada 25 kilogram eroin ele geçirirken kuryenin polis memuru olduğu ortaya çıktı. Polis memuru F.K. ile yanındaki eşini gözaltına alan Narkotik polisi, şüphelinin cep telefonuna da el koydu.

CUMHURİYET SAVCISI TALİMAT VERMİŞ

Şüpheli F.K'nin telefonunda yapılan incelemede, polisler bir şok daha yaşadı. WhatsApp mesajlaşma uygulamasını inceleyen polisler, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı O. Y.’nin F.K'ye uyuşturucu sevkiyatı ile ilgili talimatlar verdiğini tespit etti. Konya Emniyet Müdürlüğü ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ele geçirilen dijital materyaller sonrasında soruşturmayı derinleştirdi.

ARKADAŞININ ARACIYLA TAŞIMIŞ

8 ay süren teknik takip ve çalışmalar sonrasında savcının, Antalya'da lise arkadaşından emanet bir araç aldığı ve bu aracı uyuşturucu sevkiyatında kullandığı da tespit edildi. O.Y.’nin uyuşturucu sevkiyatı öncesinde örgüt üyelerine talimat verdiği, uyuşturucu sevkiyatını yapacak olan kurye ile buluştuğu, teslimatın nasıl olacağı konusunda kuryeye talimat verdiği belirlendi.

POLİSLERİ KURYE OLARAK KULLANMIŞ

Aynı zamanda şüpheli polis memuru F.K'nin Konya'ya 25 kilogram eroin getirdiği gün, Cumhuriyet Savcısı O.Y.’nin örgüt üyelerinden yine Adana Emniyeti Narkotik Şubede görevli polis memuru M.B.Y. ile birlikte Antalya'ya gittiği tespit edildi. O.Y. ile Narkotik şubede görevli polis memuru M.B.Y'nin de uyuşturucu sevkiyatı yaptığı değerlendirildi.

Yapılan çalışmalarda örgüt liderinin Cumhuriyet Savcısı O.Y. olduğu, örgüt lider yardımcısı C.K. ile S.K. olduğu, Narkotik Şubede çalışan polis memurları M.B.Y. ile polis F.K'nin ise uyuşturucu kuryeliği yaptığı belirlendi.

SAVCI AÇIĞA ALINDI, MÜFETTİŞ ATANDI

Geçen hafta operasyon için düğmeye basan polis, Konya merkezli 4 ilde 20 kişiyi gözaltına alındı. Örgüt lider yardımcıları ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 14 şüpheli tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı O.Y. ise Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından açığa alındı. O.Y.’nin soruşturması için HSK tarafından müfettiş görevlendirildi.

YABANCI UYRUKLU KİŞİLER ADINA HAT ÇIKARMIŞ

Konya'ya uyuşturucu getiren kurye polisin, C.K. ve S.K. ile 6 kez uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarda örgüt lideri Cumhuriyet Savcısı O.Y.’nin yardımcıları C.K. ile S.K. olduğu, savcının örgüte verdiği talimatlar doğrultusunda kuryelere yabancı uyruklu kişiler adına GSM hatları çıkartıldığı tespit edildi.

SEVKİYATI BİZZAT YÖNETMİŞLER

Polis ekiplerinin takibi sırasında örgüt lider yardımcısı C.K.’nin Adana'dan Konya'ya 17 kilogram eroin getiren kuryeye öncülük yaptığı, polis memurunun taşıdığı 25 kilogram eroinin kutusunda da parmak izlerine rastlandığı öğrenildi.

EŞİNİ DE YANINDA TAŞIMIŞ

Polis memuru F.K'nin Konya'ya yapılan 6 uyuşturucu sevkiyatında da eşini yanında getirdiği, kadının doğumdan 10 gün önce, 6 gün sonra ve 24 gün sonra da uyuşturucu kuryeliği yapan kocasına dikkat çekmemek ve aile izlenimi vermek için eşlik ettiği tespit edildi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...