Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2014 21:14

Polisler yanmaktan son anda kurtuldu

Lice'deki olayların protesto edildiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan izinsiz gösterilerde, göstericilerin attığı molotofkokteylinin polislerin arasına düşmesi sonucu iki polis memuru yanmaktan son anda kurtuldu.

Polisler yanmaktan son anda kurtuldu
diyarbakır, lice, polisler, eylem,

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde iki kişinin ölümü ile sonuçlanan olayların protesto edildiği Cizre'de fırın ve eczaneler dışında esnaf kepenk açmadı. Kepenklerin kapalı olduğu kent merkezinde yüzleri maskeli bir grup, Cizre'yi Silopi'ye bağlayan Uluslararası Karayolu'na barikatlar kurup yolu trafiğe kapattı. Araçların geçişine izin vermeyen göstericiler bazı araçlarda da kimlik kontrolü yaparken, yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri göstericilerin dağılmasını istedi ancak uyarılara rağmen dağılmayan grup polise taş ve molotofkokteylleri ile saldırınca polis gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale edip dağıttı. Bu arada göstericilerin polise attığı bir molotofkokteylinin polislerin arasına düşmesi sonucu iki memur yanmaktan son anda kurtuldu. Terörle Mücadele Şube Amirliği'ne bağlı ekiplerin müdahale ettiği izinsiz gösteriye Özel Harekat Timleri de destek verdi. Göstericiler polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçarken, karayolu tekrar ulaşıma açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...