Tgrt Haber
20 Temmuz 2022 11:50 - Güncelleme : 20 Temmuz 2022 11:55

Pompalı tüfekle intiharda ‘cinayet’ şüphesi: Bir metrelik silahla insan nasıl kendini vurur?

Gaziantep’te iki arkadaşıyla birlikte olduğu esnada pompalı tüfekle intihar ettiği öne sürülen 19 yaşındaki Mahmut Kaplan’ın ailesi, gencin cinayete kurban gittiğini öne sürdü. Askere gitme hazırlığındaki genci arkadaşlarının öldürdüğünü öne süren aile, gerçeğin ortaya çıkarılmasını istedi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Pompalı tüfekle intiharda ‘cinayet’ şüphesi: Bir metrelik silahla insan nasıl kendini vurur?
pompalı tüfek,cinayet,intihar,gaziantep

Gaziantep’te iki arkadaşıyla birlikteyken pompalı tüfekle intihar ettiği ileri sürülen Mahmut Kaplan’ın ailesi, gencin arkadaşları tarafından cinayete kurban gittiğini iddia etti. İnsanın kendisini bir metrelik tüfekle, yüzünden, kafasından, gözünden değil direkt olarak boynundan vuramayacağını söyleyen acılı aile, intihar anında Kaplan’ın yanındaki iki arkadaşın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmalarına tepki gösterdi.

ASKERE GİTMEK İÇİN HAZIRLIK YAPIYORDU

Merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Hacıbaba Mahallesi’nde 6 Temmuz gecesi yaşandı. İddiaya göre 19 yaşındaki Mahmut Kaplan, arkadaşları Cesur K. ve Kadir K. ile birlikte evinden ayrıldı. Kadir K.’nın evine alkol almaya giden 3 arkadaş, evde bir süre vakit geçirdi. Gece saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte olduğu sırada evdeki pompalı tüfeği alan Kaplan’ın boyun kısmına ateş ederek intihar ettiği ileri sürüldü. Askere gitme hazırlığı yapan Kaplan kanlar içinde yere yığılırken, arkadaşları Cesur K. ve Kadir K. büyük şok yaşadı.

Pompalı tüfekle intiharda ‘cinayet’ şüphesi: Bir metrelik silahla insan nasıl kendini vurur?

İFADELERİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDILAR

İhbar üzerine eve gelen 112 Acil Sağlık ekibi Kaplan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kaplan’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından defnedilirken, olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde polis ekipleri Cesur K. ile Kadir K.’nın ifadesini aldı. İfadelerinde Mahmut’un kendilerinden önce eve girdiğini ve olay esnasında evde olmadıklarını ileri süren iki arkadaş, ifadeleri sonrası serbest bırakıldı.

“BİR İNSAN KENDİSİNİ POMPALI TÜFEKLE BOYNUNDAN VURAMAZ”

Olayın intihar olarak görülmesine tepki gösteren Kaplan ailesi ise, ortaya kan donduran bir iddia attı. Mahmut’un ölümüne neden olan pompalı tüfek saçmalarının kafasına değil boyun bölgesine geldiğini aktaran aile, olayın intihar değil cinayet olduğunu ileri sürdü. Oğlunun aklı başında bir çocuk olduğunu söyleyen anne Döndü Kaplan, oğlunun intihar etmeyeceğini belirtti. Oğlunu iki arkadaşının evden gelip alıp gittiklerini aktaran Kaplan, “Arkadaşlarıyla alkol içmeye diye gittiler. Sonra gece 2’de arayıp oğlumun intihar ettiğini söylediler. Oğlum kesinlikle intihar etmedi. Oğlumu öldürdüler. Bir insan kendisini pompalı tüfekle boynundan vuramaz. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorum. Oğlumun kanı yerde kalmasın. Suçlu cezasını çeksin” ifadelerini kullandı.

Pompalı tüfekle intiharda ‘cinayet’ şüphesi: Bir metrelik silahla insan nasıl kendini vurur?

“GELİN KARDEŞİNİN ÖLÜSÜNÜ ALIN”

Abla Esra Kaplan ise kardeşinin iki arkadaşı tarafından evden zorla götürüldüğünü iddia etti. Kardeşinin evden gitmeye gönüllü olmadığını aktaran Kaplan, “Kardeşimi götürmelerinden bir saat sonra şüphelendiğimiz arkadaşının annesi bizim gelini arayıp ‘Gelin kardeşinin ölüsünü alın’ diyor. Bize ‘Oğlunuz kafasına sıktı öldü’ dediler. Ancak bizim oğlumuz kafasına sıkmadı. Bizim oğlumuzu arkadaşı öldürdü. Oradan da kaçarak gitti. Bunu bütün komşular gördü. Kardeşim normalde böyle bir şey yapacak insan değil. Boyun bölgesinden bir metre silahtan insan kendi kendine sıkıp da öldüremez. Bir metrelik silahla insan nasıl intihar eder? Kafasına ve yüzüne sıkmamış. Tam ense bölümünden nasıl sıkmış? Biz adalet istiyoruz. Kimse pompalı tüfekle kendi kendini öldüremez. Benim kardeşimi öldürüp üstünü kapattılar. Bu olay araştırılsın. Gerçek ortaya çıkarılsın” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...