Tgrt Haber
26 Ekim 2021 15:30 - Güncelleme : 24 Nisan 2022 18:21

Rabbi yessir ne demek? Rabbi Yessir duası ne için okunur? Rabbi Yessir duası ve anlamı

Rabbi Yessir ne demek, Rabbi Yessir duasının anlamı ve fazileti nedir? Rabbi Yessir duası ne zaman okunur, Rabbi Yessir duasına dair merak edilen her şey haber detaylarında...

Rabbi Yessir duası ve anlamı

Rabbi Yessir duası ve anlamı

 

Rabbi Yessir duasının anlamı,fazileti ve okunacağı zamanlar araştırılmaya devam ediyor. Peki, Rabbi Yessir ne demektir ve ne zaman okunur? Rabbi Yessir ne anlamda kullanılır? Rabbi Yessir duasıyla ilgili tüm soruların cevabı haberimizde...

RABBİ YESSİR NE DEMEK? RABBİ YESİR ANLAMI NEDİR?

"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" şeklinde kısaca okunan Rabbi Yessir duası, "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır" anlamına gelir. Rabbi Yessir duasının manevi etkisi ile işlerin kolaylaşacağına ve huzura erişileceğine inanılır.

RABBİ YESSİR DUASI OKUNUŞU

Bismillahirrahmanirrahim
Rabbi Yessir ve la tüasir Sehlil Aleyna bi fadlike ye müyessir Rabbi zidne ilmen ve fehmen nafian Ve temmim bil hayri

  • Rabbi yessir: Rabbim kolaylaştır
  • Vela tuassir: Zorlaştırma
  • Rabbi temmim bil hayr:  Rabbim hayırla sonuçlandır

RABBİ YESSİR DUASI NE ZAMAN OKUNUR?

Mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur. Mesela Kur'an-ı kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, bina yaparken, dine aykırı olmayan bir işe başlarken söylemek iyi olur. Yapılan işin kolay gelmesi, zor gelmemesi ve hayırla neticelenmesi için dua etmiş oluyoruz.

RABBİ YESSİR'İN FAZİLETLERİ

Dua, okuduğunuzda üzerinizdeki yükü kaldıracak ve size hayattaki işlerinizde, tercihlerinizde kolaylık sağlayacaktır.İnsanlar altından kalkamadığı işlerde ve gücünün yetmediğini düşündüğü zamanlarda Allah'tan kolaylık dilemek için Rabbi Yessir duasını okumaktadır.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...