Tgrt Haber
16 Haziran 2015 10:22

Ramazan öncesi camiler gülsuyuyla yıkandı

Güller diyarı Isparta, mübarek Ramazan ayını karşılamaya hazırlanırken ilde bulunan 126 cami gül suyu ile yıkandı.

Ramazan öncesi camiler gülsuyuyla yıkandı
ramazan, gül, cami,

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik çalışması başladı. Ekipler yıkama makinelerine halı şampuanı ile birlikte gül suyu da koyarak halıları yıkadı. Ardından püskürtme pompasıyla camilerin her yerine gül suyu sıkıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, her sene Ramazan öncesi camileri gül suyu ile yıkadıklarını belirterek 126 camide temizlik yapıldığını söyledi. Camilerin Gülsuyuyla karıştırılan şampuanla yıkandığını ileten Erdem, Ramazan ayı içerisinde de ihtiyaç halinde camilerin yıkanabileceğini kaydetti.
Isparta Müftüsü Galip Akın da tasavvufta gülün Hz. Muhammed’i temsil ettiğini, gül kokusunun Hz. Peygamberin kokusu olarak düşünüldüğünü ifade etti. Bu nedenle Kabe’nin ve Hz. Muhammed’in kabrinin sürekli gülsuyu ile yıkandığın aktaran Akın , gül kokusunun müslümanlara Hz. Muhammed’i hatırlattığını dile getirdi. Akın, "İbadetlerin Ramazan ayı önce temizlenmesi Türk İslam medeniyetinde bir gelenek. Bu kapsamda Isparta’daki camilerimizde temizlik yapıldı. Isparta gül şehri olması nedeniyle cami halılarının gülsuyu ile yıkanması mutluluk verici. Ramazan ayı öncesi böyle bir çalışmayı yapan belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...