Tgrt Haber
01 May 2020 16:38

Ramazan Paylaşmaktır

İhlas Vakfı hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Ramazan Paylaşmaktır
ihlas vakfı

İhlas Vakfı ülkemizde devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle gıdaya ulaşmada zorlanan ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin bağışladığı Ramazan Gıda Kolisi yardımlarını ulaştırmayı sürdürüyor.

Ramazan Paylaşmaktır

Yardımlarla ilgili bir açıklama yapan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Tuncer Akalın: Vakfımızın “Kamu Yararına Çalışan Vakıf statüsü” olması hasebi hayırseverlerin yoğun teveccühü ile karşılaştıklarını, bu güven çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yapılan Ramazan Gıda Koli bağışları ile iftar paketlerini ihtiyaç sahiplerine özenle ve güvenle ulaştırarak bir nebze de olsa Ramazan sevinci yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ramazan Paylaşmaktır

Akalın “ Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevab verilir.” Hadis-i Şerifi mucibince hayırseverlerin yaptığı gıda kolisi, kumanya ve iftar bağışlarını sosyal mesafe kurallarına uyarak yurtiçi ve yurtdışında fakirlere ulaştırdıklarını ve hep birlikte hayır dualarını aldıklarını söyledi.

Ramazan Paylaşmaktır

Akalın, “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerifini kendisine rehber edinen İhlas Vakfının, rahmet, bereket af ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif’te de savaş, terör ve kuraklık sebebi ile zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan Sudan’da ve Afganistan’daki fakir ve garip Müslümanlara da hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi. 

Ramazan Paylaşmaktır

Akalın hayırseverlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Gıda Kolisi bağışı, zekat, fitre bağışı yapabileceklerini ayrıca İhlas Vakfının 8350 SMS hattına “İFTAR” yazıp göndererek, 9 TL  bağışta bulunabileceklerini hatırlatarak ve hayırseverlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...