Tgrt Haber
01 May 2014 10:35

Regâib Kandiliniz mübarek olsun

Mübarek Regâib Kandilininizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz.

Regâib Kandiliniz mübarek olsun
regaib kandili, Regaib kandiliniz mübarek olsun

Sevgili Peygamberimiz receb ayına girince şöyle dua ederdi: "Ya Rabbi! Receb ve şaban aylarını bize mübârek kıl ve bizi ramazan ayına kavuştur."

Rabbimize şükürler olsun; dün mübarek "Üç Aylar"a kavuştuk. Bu gece de inşaallah Regâib Kandilini idrak edeceğiz... "Regâib Kandili" Receb ayının ilk cuma gecesidir. Peygamberimiz aleyhisselâmın çok rağbet ettikleri, önem verdikleri gecelerdendir. Bunun için de bu adı almıştır...

Receb ayına girince Sevgili Peygamberimiz aleyhisselam şöyle dua ederlerdi: "Ya Rabbi! Receb ve şaban aylarını bize mübârek kıl ve bizi ramazan ayına kavuştur."

Biz de aynı duayı yaparsak, sünneti seniyyeye tabi oluruz, hem de bu kıymetli ayların bereketine kavuşmuş oluruz...

Ne kadar gariptir ki biz Müslümanlar kendi öz değerlerimiz karşısında hissiz duruma düşmekteyiz. Birçoğumuz artık kandillerin, üç ayların, cuma gün ve gecelerinin farkında bile değiliz. Bu da bizim için telâfisi mümkün olmayan büyük bir kayıptır.

Bu fırsatlar bir daha ele geçmeyebilir. Bir daha "Regâib Kandili" gelebilir ama biz görmeyebiliriz.

Yarına çıkacağımızdan emin değiliz. Ölüm her an, her yerde karşımıza çıkabilir. Öyle bir hayat yaşıyoruz ki, nefeslerimiz sayılıdır.

Her an ömrümüzden bir nefes azalıyor ve kabre biraz daha yaklaşıyoruz.

Böyle mübarek gecelerde yapılan dualar, diğer zamanlarda yapılandan daha çok kıymetlidir.

Oluşturulan şeyler birbirinden farklıdır. Bazıları bazılarından daha üstündür. Mesela; küçücük bir altın, yüzlerce kilo demirden daha kıymetlidir.

Gece ve gündüzler de birbirlerinden farklıdır. Örneğin: Kadir Gecesi, bir gecedir. Kur'an-ı kerim o gecede indirildiği için bin aydan daha üstündür. Bu fazileti de ayet-i kerime ile bildirilmiştir.

Günlerin en hayırlısı, cuma günü, arefe günü ve diğer (dinimizce kıymet verilen) günlerdir.

Gecelerin en değerlisi ise, Kadir Gecesi, Mevlid Kandili gecesi, diğer kandil ve bayram geceleridir.

Yaptığımız her işten, konuştuğumuz her sözden hesap vereceğiz.

Çalıştığımız iş yerine on dakika geç kalsak bize hesap sorarlar. Bize maaş ödedikleri için hesap sormakta da haklıdırlar. Bizleri yoktan var eden, yaşatan, her dakika havayı teneffüs etmekle hayatımızı kurtaran Rabbimiz bize hesap sormaz mı?

.....

Bu vesile ile "Üç Aylar"ınızı ve Regâib Kandilinizi tebrik ediyorum. Bu gecenin, İslâm âlemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ederim...

M. SAİD ARVAS

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...