Tgrt Haber
01 May 2014 23:12

Regaip Kandili'nde eller semaya açıldı, camiler doldu taştı

Üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili'nde Türkiye'nin dört bir tarafındaki camileri dolduran vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Regaip Kandili'nde eller semaya açıldı, camiler doldu taştı
regaip kandili, camiler, üç aylar,

Regaip Kandili münasebetiyle Sultanahmet Cami'sinde düzenlenen programa binlerce kişi katıldı. Vatandaşlar, “Regaip Kandili, Kur'an-ı Kerim ve Mevlid” özel programı dolayısıyla akşam saatlerine doğru Sultanahmet Cami'sine gelmeye başladı. Cemaatle kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Regaip Kandili'nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi. İlahi grubunun okuduğu ilahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed 'e (s.a.v) salavatlar gönderildi. Kadınların ve çocukların da katılımıyla idrak edilen Regaip Kandili'nde tüm insanlık için dualar edildi. Program cemaatle kılınan yatsı namazının ardından sona ererken, bazı vatandaşlar geç saatlere kadar ibadete devam etti. Bu arada Eyüp Sultan Cami'sindeki programda da Regaip Kandili binlerce kişinin katılımıyla idrak edildi. Cemaatle kılınan akşam ve yatsız namazlarından sonra, barış ve huzurla dolu bir dünya için dualar edildi.
Edirne
Regaip Kandili dolayısıyla Edirne'deki Selimiye Camisi en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. ''Kandiller Geçidi'' olarak da nitelendirilen üç ayların müjdecisi Regaip Kandili dolayısıyla Edirneliler camilere akın etti. Mimar Sinan'ın ''ustalık eserim'' dediği ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi başta olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak belirtilen üç aylara girilirken kutlanan Regaip Kandili gecesini dua ederek namaz kılarak geçirdi. Selimiye Camisi kandil dolayısıyla en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. Vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başladı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Edirne merkezden çok sayıda vatandaş camiye geldi. Camide yer kalmaması üzerine vatandaşlar avluda namaz kıldı. Kur'an-ı Kerim ve  ilahilerin okunduğu gecede Prof. Dr. Cevat Akşit vaaz verdi. Vaazın ardından yatsı namazını kılan vatandaşlar camiden ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...