Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2014 07:55

Rektörlerden 'toplumsal barışa sahip çıkılmalı' mesajı

Üniversite rektörleri, yayımladıkları ortak bildiride, "Toplumsal barış ve ulusal güvenliğe sahip çıkılmalı" mesajını verdi.

Rektörlerden 'toplumsal barışa sahip çıkılmalı' mesajı
Üniversite rektörleri,toplumsal barışa sahip çıkılmalı,ortak bildiri,

Üniversite rektörleri, gündem ve seçimlere ilişkin yayımladıkları ortak bildiride, "Toplumsal barış ve ulusal güvenliğe sahip çıkılmalı" mesajını verdi.  Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman,
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen,  Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yıldırım Beyazıt  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan,  Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Demir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'in imza attığı bildiri şöyle:
"Toplumsal barış ve istikrarımıza, devletimizin güvenliğine yönelik saldırlar karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Toplumsal barış ve ulusal güvenliğe özen göstermeliyiz. Türkiye, demokrasinin taçlandırılması anlamına gelen bir seçim atmosferinden geçmektedir. Yerel seçimleri müteakiben yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler ile ülkemizin demokrasisi daha da güçlenecektir. Seçimler, halkın iradesinin göstergesi ve en önemli meşruiyet kaynağıdır. Bu nedenle ülkemizin demokratik geleceğinin teminatı olan seçimlerin huzur ve güven içinde yapılması bütün vatandaşlarımızın beklentisi ve arzusudur. Türkiye'nin geleceğini emanet edeceği gençleri yetiştiren kurumlar olarak halkın iradesini yansıtan seçimlere şaibe gölgesi düşürebilecek her türlü davranıştan kaçınılması gerektiğini kamuoyuna hatırlatma gereği duyuyoruz.
Dünyanın 16'ncı, Avrupa Birliği'nin 7'nci büyük ekonomisi olan ülkemizin, ekonomik gelişmesini sürdürmesi, refah düzeyini artırması, bölgesel ve küresel politikalarda etkili olabilmesi toplumsal barışın, istikrar ve güvenin devamı ile mümkündür. Bunları  tehlikeye sokacak ve ulusal güvenliğimiz açısından risk doğuracak her türlü davranıştan, özellikle içinden geçtiğimiz süreçte, ısrarla kaçınılması gerektiğinin altını çizmek isteriz. Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe etki alanını genişletmekte, insani yardımlarını artırmakta, yatırımcılar için bir cazibe merkezi ve güvenli liman olma özelliğini pekiştirmektedir. Türkiye'nin istikrar ve güvenliğini bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve bu amaca yönelik girişimlere kesinlikle izin verilmemelidir. Hangi görüş ve temayülden olursa olsun  vatandaşlarımızın, toplumsal barış ve istikrarımıza, devletimizin güvenliğine yönelik saldırlar karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, demokrasimiz ve ortak geleceğimiz açısından hayati önem taşımaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...