Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2016 15:19

Reşadiye’de kayıp çocuklar yeniden aranıyor

Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 66 gün önce kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı’yı arama çalışmaları ailelerinin isteği üzerine Kelkit Çayı üzerinde bulunan hidrolektrik santrali bölgesinde yeniden başlatıldı. DSİ’ye ait ekskavator aracı barajın dibinde bulunan çamur yığınlarını alarak iki çocuğun izine ulaşmaya çalışıyor.

Reşadiye’de kayıp çocuklar yeniden aranıyor
Tokat,Reşadiye,Jandarma, kayıp çocuklar,

Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen yıl 29 Aralık tarihinde saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar 66 gündür süren tüm çalışmalara rağmen bulunamadı.

AİLELERİ İSTEDİ, ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Her iki çocuğun aileleri yetkililerden Kelkit Çayı üzerinde bulunan hidro elektrik santrali önünde oluşan barajda arama çalışması yapılmasını istedi. Bunun üzerine Devlet Su İşlerine ait ekskavator aracı temin edildi. Ayrıca AFAD ekipleri de bölgeye gönderildi. Sabah saatlerinde başlayan çalışmada eksavator aracının ucunda bulunan kova barajın içine sallanarak su dibinde bulunan toprak yığınlarını kenara çıkartıp, çocukların izini sürdü. Ayrıca AFAD ekipleri de bot ile baraja inip arama çalışması yürüttü. Yapılan çalışmaları her iki çocuğun ailesi ve yakınları büyük bir üzüntü içerisinde takip etti.


’ÇOCUKLAR UZAKTA BİR YERDE’

Bayram Erol’un annesi Adile Erol çocukların 66 gündür kayıp olduğunu söyleyerek, "66 gündür haber yok. Bu son çalışma burada. Şu ana kadar hiçbir şey bulunamadı. Eğer götüren de varsa bizim feryadımızı kaç gündür duyuyorlar. Yani bu çocuklar nereye gitti, bilmiyoruz. Allah rızası için evlatlarımızı getirsin, ciğerimiz yandı. Kaç gündür gözyaşımız akıyor. Çalışmalar sonucu hiçbir şey çıkmadı. Herkes ellerinden geleni yaptı ama sonuç çıkmadı. Demek ki çocuklar uzakta bir yerde. Götürene buradan sesleniyorum, hiç mi vicdanı yok. Böyle bir şey yaptıysa bizim çocuklarımızı geri bıraksın. Bunu yapanın da ben insan olduğunu zannetmiyorum, yüreğimiz yanıyor. İnsanlıktan çıkmış bir insan, bu kadar bir anneye acı çektirecekse" dedi.

Dursun Kağan Taşçı’nın babası İbrahim Taşçı ise, şu ana kadar yapılan çalışmalardan herhangi bir sonuç alınamadığını kaydederek, "Umutla bekliyoruz. Bazı ihbarlar geliyor ama içi boş. Irmakta alakalı hiç bir ipucu yok" diye konuştu. Çalışmaların akşam saatine kadar süreceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...