Tgrt Haber
14 Nisan 2015 11:01

Restoran saldırısıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı

Erzurum’da veresiye alkol verilmemesine öfkelenerek tekel büfesinin hemen bitişiğinde bulunan restorana kurşun yağdırıp molotof atan 6 şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Restoran saldırısıyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı
Restoran saldırısı, erzurum,

Olay dün akşam saatlerinde Erzurum’un Yakutiye ilçesi Pelit Meydanı Mahallesi'nde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, meyhane ve restoran olarak hizmet veren işyerine, dışarıdan pompalı tüfekle ateş açıldı. Daha sonra işyerine molotof kokteyli atıldı. Saldırganlardan birisi molotof attığı sırada kazara pantolonunu tutuşturdu. Saldırgan yeniden pompalı tüfekle ateş açmaya çalışırken yandığını fark edince olay yerinden yaya olarak hızla kaçtı.
Saldırıda iş yeri sahibi ve bir çalışanı mermilerin hedefi olarak yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen iki ambulansla Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.  Yaralılardan işyeri çalışanının koluna mermi isabet ettiği, iş yeri sahibinin ise göğüs kısmından yaralandığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi.  Polis olay sonrası incelemede bulunarak, eşkalleri belirlenen saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.
6 ŞÜPHELİ POLİSİN OPERASYONUYLA YAKALANDI 
Dün yaşanan olayın ardından çalışmayı sürdüren Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Masası ekipleri olaya karışan 6 şüpheliyi operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan 6 şüpheli sorgulanmak üzere Asayiş Şubesine götürüldü. Şüphelilerin ilk ifadesinde, yanlış yere saldırı düzenledikleri ve yanlışlıkla iki kişiyi vurdukları belirtildi.
Edinilen bilgiye göre şüphelilerin ifadelerinde, “Restoranın hemen bitişiğinde bulunan tekel büfesine öğle saatlerinde gitmiştik. Veresiye alkol almak istedik. Büfe sahibi veresiye vermedi. Bunun üzerine tartışma yaşadık. Daha sonra aramızda kavga çıktı. Polis gelmişti kaçtık. Akşam da gittik pompalıyla açılan ateş büfe yerine bitişiğindeki restorana isabet etti. Kazara iki kişi vuruldu.” dedikleri öğrenildi.  Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor. Şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...