Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2015 10:23

Restoranda çocuk yakan saldırgan; ailenin tanıdığı

Ünlü kebapçı Develi’de çocuk oyun yerinde bir bardak asidi çocukların üzerine atıp birini kör eden kişiyi bulmak için polis çocuğun avukat anne ve psikiyatrist babasının çevresinde yoğunlaştı. Restoranın avukatı ise “Saldırganın kimliği tespit edildi, öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız” ifadesini kullandı. Saldırganın ailenin tanıdığı bir kişi olduğu iddia ediliyor.

Restoranda çocuk yakan saldırgan; ailenin tanıdığı
kezzap, saldırgan, şüpheli, Oyun,Develi,İstanbul,Ataşehir,Habertürk

İstanbul Ataşehir’deki bulunan ünlü Develi restoranda geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti; Restoran içerisinde çocuklara Oyun alanı olarak ayrılan bölüme gelen otuz yaşlarında kirli sakallı bir erkek, elindeki karton içerisinde bulunan sıvıyı çocukların üzerine attıktan sonra kayıplara karıştı. Saf asit olduğu belirlenen sıvının çocukların yüzlerine ve vücutlarına gelmesi sonucu 3,5 yaşındaki Y.K. vücudunda 3’ncü derece yanıkla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi’ne kaldırıldı.
BİR KİŞİ MERCEK ALTINDA
Vatan'ın haberine göre restoranın kameralarının bakım nedeniyle kayıt dışında olduğu ortaya çıktı. Polis bunun üzerine bölgedeki bir benzinlik ile hastanenin kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Burada yapılan incelemelerde olay saatlerinde restorandan hızla uzaklaşan bir kişi tespit edildi. Polis, avukat olan anne Işıl Güven ve ayrıldığı eşi psikiyatrist Cenk Kocakaya’nın dosyalarını da inceleme altına aldı. Saldırganın hedef gözettiği üzerinde duran polis annenin baktığı davaları ve babanın baktığı hastaları da araştırıyor. Bir bankada yönetici avukat olarak çalışan anne Işıl Güven’in ciddi bir tehdit almadığını ifade ederken, şirket adına yüklü miktarda anlaşmazlık davalarına baktığı öğrenildi. Annenin ise işinden dolayı bir saldırı olacağını düşünmediğini söylediği belirtildi. Öte yandan annenin bazı akrabalarıyla arasında sorun olduğunu belirten polis bu ilişkileri de inceleme altına aldı.
TEK GÖZÜNÜ KAYBETTİ, DİĞERİNDE GÖRME KAYBI VAR
 Olayda yaralanan 3.5 yaşındaki Y.K.’nın vücudunda 3’üncü derece yanık oluştuğu belirlendi. Yüz bölgesindeki derin yanıklardan dolayı önceki gece acil ameliyata alınan küçük çocuğun yapılan tüm müdahalelere rağmen sol gözünü kaybettiği belirtilirken diğer gözünde de yüzde 30 görme kaybı olduğu dile getirildi. İki ameliyat geçiren küçük çocuğun tedavisi hâlâ sürüyor. Kıyafetleri ve ayakkabılarında yanıklar oluşan E.E. ve B.Ö isimli iki çocuk ise taburcu oldu.
KÜÇÜK ÇOCUĞU HEDEF ALMIŞ
Habertürk'ün haberine göre İstanbul’da Develi Restaurant'ın oyun alanında çocuklara kimyasal saldırıyla ilgili, şüpheli isme ulaşıldı. İddiaya göre şüpheli saldırıda yaralanan 3 yaşındaki Y.K.’nın ailesinin tanıdığı bir isim. Y.K.’nın doktor babası Cenk K. olay anında restoranda olmadığını söyledi. Oğlunun yüzünde 3. derece yanıklar bulunduğunu vurgulayan baba, “İyileşmesi için 7-8 operasyon daha geçirmesi gerekecek. Muhtemelen yüzünde izler kalacak. Önümüzde uzun bir tedavi süreci var” dedi. 
KAMELAR KAYIT YAPMAMIŞ!
16 güvenlik kamerasının kayıt yapmadığı ortaya çıkan restoranın avukatları Zekeriya Güngör ve Başar Gündüz ise yeni iddialarda bulundu. Saldırganın tespit edildiğini ancak henüz yakalanmadığını iddia eden Güngör, “Yaralanan çocuk ailesiyle aynı katta oturuyordu" dedi. Güvenlik zaafı olmadığını savunan Güngör, "Kameralarımızın çalışmadığını söyleyemeyiz. Olaydan üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.
SALDIRGAN ERKEK
Gündüz ise “Saldırganın kimliği tespit edildi, öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız” ifadesini kullandı.  Habertürk'ün haberine göre ise şüpheli 1 ay önce ayrılan Işıl G. ile Cenk K. çiftinin tanıdığı bir kişi. Polis, restorana gelen ve giden tüm müşterilerin profillerini araştırdı. Restoran çalışanı bir kadın tanık saldırıyı bir erkeğin gerçekleştirdiğini söyledi. 
RESTORANDA YAŞANAN DEHŞETİ BÖYLE ANLATMIŞTI:
Olay anında bulunan bir kadın şunları söylemişti: "O akşam oyun odasında yetişkin yabancı biri, 3,5 yaşındaki bir çocuğun üstüne karton bardak ile saf asit döktü. Etrafa saçılan asit ile orada bulunan bütün çocukların çorapları yırtıldı, ayakları yandı ve o kızın canının yanması ile dokunduğu herkesin üstü pantolonu eli parçalandı ve yandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...