Tgrt Haber
16 Ekim 2019 14:32

Resülayn'da teröristlerden kirli oyun

Resülayn'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kent merkezinde sivillerin teröristler tarafından canlı kalkan olarak kullanıldığı öğrenildi.

Resülayn'da teröristlerden kirli oyun
çatışma,resülayn

Barış Pınarı Harekatı kapsamında operasyonların sürdüğü Resülayn'da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

Çatışmalar şiddetlendi

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon devam ediyor. Suriye'nin Resülayn kentinde de meskun mahal operasyonları hız kesmeden sürüyor. Özellikle bu sabah saatlerinde, Resülayn merkezinde çatışmalar şiddetlendi.

Resülayn'da teröristlerden kirli oyun

Şiddetli çatışmalar kamerada

Ceylanpınar sınırına yakın bölgelerde şiddetli silah sesleri duyuldu. Şiddetli çatışmalar, İHA kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kentin batısında bulunan birçok alan ise fırtına obüsleri tarafından ateş altına alındı. Kentin birçok noktasından dumanlar yükseliyor.

Resülayn'da teröristlerden kirli oyun

Nokta atışlarla imha ediliyor

Öte yandan, kentte terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı öğrenildi. Bu yüzden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu askerleri, Resülayn'ın ara sokaklarında titizlikle ilerliyor. Belirlenen hedefler, nokta atışları ile imha ediliyor.

Resülayn'da teröristlerden kirli oyun

Mayın temizleme başladı

Resülayn ve Tel Abyad arasındaki yollarda terör örgütü YPG/PKK tarafından yerleştirilen mayınları temizlemek için de çalışmalar başlatıldı.  Suriye Milli Ordusu Barış Pınarı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Resülayn ve Tel Abyad arasındaki yollarda mayın temizleme çalışmaları yaptı.

Çalışmalar esnasında çok sayıda mayın söküldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...