Tgrt Haber
16 Ekim 2021 12:14

Reuters'tan Türkiye iddiası: Diplomasi başarılı olmazsa Suriye'de harekat yapabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye'ye muhtemel operasyon hakkında "sabrımız bir yere kadar. Gerekli olan tüm mücadeleyi vereceğiz" açıklamasının üzerine Reuters, Türkiye'nin YPG'ye karşı operasyona hazırlandığını iddia etti.

Reuters'tan Türkiye iddiası: Diplomasi başarılı olmazsa Suriye'de harekat yapabilir
reuters,türkiye,suriye,pkk,ypg,ABD,operasyon,rusya

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan iki Türk yetkili, gündemdeki Türkiye’nin Suriye’de olası sınır ötesi harekatına ilişkin açıklamada bulundu.

Türk yetkililer ABD ve Rusya ile diplomasinin başarılı olmaması halinde Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyinde ABD’nin desteğini alan YPG’ye harekat düzenlemeye hazırlandığını ifade etti.

“Saldırıların gerçekleştiği Tel Rıfat bölgesi başta olmak üzere bölgelerin temizlenmesi elzemdir” diyen Üst düzey bir yetkili, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) hazırlıklar yaptığını söyledi. Konunun Rusya ve ABD ile görüşüleceğini belirten yetkili, “Bununla ilgili karar alındı ve belirli ülkelerle gerekli koordinasyon yapılacak” dedi.

ERDOĞAN, BIDEN İLE ROMA’DA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyu ekim ayının sonunda Roma’da gerçekleşecek olan G-20 Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile konuşacağını belirten yetkili Erdoğan’ın daha sonra ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temasa geçeceğini ifade etti.

Reuters'tan Türkiye iddiası: Diplomasi başarılı olmazsa Suriye'de harekat yapabilir

OPERASYON KAÇINILMAZ

Tel Rıfat'a ve "birkaç yere" atıfta bulunan yetkili "Diplomasiden bir sonuç çıkmazsa ve PYD bu bölgeleri terk etmezse operasyon kaçınılmaz görünüyor" dedi.YPG’nin 30 km’den az olmamak üzere tekrar itilmesi gerektiğini belirten bir diğer yetkili ise son saldırıların geldiği bölgelerden tamamen Rusya’nın sorumlu olduğunu kaydetti.

ERDOĞAN 'BARDAK TAŞTI' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Ankara'nın kuzey Suriye'den kaynaklanan tehditlerden kurtulmaya karar verdiğini ve iki özel harekat polisinin öldüğü YPG saldırısının 'bardağı taşırdığını' söyledi.

Reuters'tan Türkiye iddiası: Diplomasi başarılı olmazsa Suriye'de harekat yapabilir

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Terör örgütü PKK/YPG tarafından hafta başında Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'ndeki Azez ile Mare arasında zırhlı araca güdümlü füze ile saldırı düzenlenmiş ve iki özel harekat polisi şehit olmuştu. Saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu saldırının “bardağı taşırdığını” ve bu sorunların çözümü için en kısa sürede gerekli adımların atılacağını belirtmesi Suriye’ye yönelik operasyon sinyali olarak değerlendirilmişti.

SURİYE’DE YPG’YE OPERASYON NE ZAMAN?

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT’in hazırlık içerisinde olduğunu ancak askeri müdahalenin zamanlamasının ya da planının belli olmadığını söyledi.

“SURİYE'YE OPERASYON G-20 DÖNÜŞÜ” İDDİASI

Operasyon sinyallerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce Afrika turuna ardından da G-20 Zirvesi için Roma’ya gideceğini belirten Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, “Aldığım izlenim o yönde” diyerek Tel Rifat’ın YPG’den temizlenmesi operasyonunun Roma sonrasına kalacağını söyledi.

Reuters'tan Türkiye iddiası: Diplomasi başarılı olmazsa Suriye'de harekat yapabilir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...