Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2015 20:53

Riyad'da terörün her türlüsüne karşı işbirliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Riyad'daki görüşmelerinde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldılar.

Riyad'da terörün her türlüsüne karşı işbirliği
riyad, terör,

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret vesilesiyle, El Yamamah Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, her iki ülkenin dost, kardeş ve stratejik ortak olduklarına işaretle, bölgenin kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın işbirliği içinde hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı. Bu çerçevede iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin kurulması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

SURİYE, IRAK VE YEMEN ELE ALINDI

Ekonomi, ticaret ve enerji başta olmak üzere ikili ilişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suud Kralı Selman'ın, Suriye, Irak ve Yemen de dahil olmak üzere bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulundukları belirtildi. Bölgesel meselelerde her iki ülkenin görüşlerinin örtüştüğüne, Suriye'de Esed'li bir çözümün mümkün olamayacağına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman'ın, terörün her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarına değindikleri öğrenildi.

ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İSLAM DİNİNİN KAVRAMLARINI İSTİSMARINA SEYİRCİ KALINMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, İslam'ın terörle özdeşleştirme eğilimlerinin yanı sıra eli kanlı terör örgütlerinin İslam dininin kavramlarını istismarına seyirci kalınamayacağını da vurguladı. Bu konuda G20 Antalya Zirvesi'nde Müslüman liderlerin sergilediği duruşu son derece önemsediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suudi Arabistan'ın "İslam İttifakı" girişimini de önemli bir adım olarak gördüğünü, Türkiye olarak bu ittifakta yer aldıklarını söylediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Yamamah Sarayı'nda Kral Selman ile çalışma yemeği, heyetler arası ve başbaşa görüşme akabinde ise Kral Suud Misafir Sarayı'nda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Naif ve Veliaht Vekili Muhammed bin Selman ile de birer görüşme yaptığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...