Tgrt Haber
16 Ekim 2021 18:04

Rize Çay Çarşısı’nın inşaatında sona doğru

Yapımına 2020 yılında başlanan ve 9 bin 500 metre alana inşa edilen Rize Çay Çarşısı’nda sona gelindi.

Rize Çay Çarşısı’nın inşaatında sona doğru
rize,,çay,,simge,,çay çarşısı,

Rize’nin sembolü olmaya hazırlanan Çay Çarşısı’nda çalışmalar devam ediyor. 29 metre yüksekliğinde olan ve 7 katlı olarak inşa edilen çarşı için, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapıldı. Çarşının içerisinde satış reyonlarıyla birlikte Rize bezi, bakır işlemeciliği, yöresel yemekler, taş değirmen, kemer köprü gibi kültürel öğeler yer alacak. Türk çayının serüveninin anlatılacağı çarşıda, dileyen birçok çeşit çaya ulaşabilecek.

ÇAYA DEĞER KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Çayın Rize'nin yaşam kaynağı ve vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, çaya katma değer kazandırmak ve diğer illere örnek bir proje olacak çalışma başlattıklarını belirtti. Rize'nin bir çay kenti olmasına rağmen kültürünü ve çayı anlatan mekanların az olduğunu söyleyen Erdoğan, bu eksikliğin giderilmesi amacıyla Rize Ticaret Borsası olarak Çay Çarşısı projesini 2015 yılında planladıklarını, 2020'de ise inşasına başladıklarını söyledi.

Rize Çay Çarşısı’nın inşaatında sona doğru
Rize'de yapımı devam Çay Çarşısı'nın yapım projesi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...