Tgrt Haber
10 Ocak 2015 15:41

Rize'de soba faciası, 2 ölü

Rize'de bir evde sobadan çıkan yangında Erdal ve Ayşe Ergin çifti öldü.

Rize'de soba faciası, 2 ölü
rize, soba, yangın,

4 aylık kardeşi Ecemnur’u demir parmaklıkların arasından yardıma gelenlere verip kurtaran 4 yaşındaki Eylül de köylülerin demir parmaklıkları kırmasıyla alevlerin arasından çıkartıldı. Merkeze bağlı Pınarbaşı Köyü’nde Ergin ailesinin iki katlı evinde sabah saatlerinde bu sabah yangın çıktı. Alevler içinde kalan evin alt katında pencereden bağırırak yardım isteyen ailenin büyük kızı Eylül, küçük kardeşi Ecemnur’u demir parmaklıkların arasından yardıma gelenlere vererek kurtarılmasını sağladı.
Köylüler, pencerenin demir parmaklıklarını kırarak Eylül’ü de yanan evden uzaklaştırdı. 30 yaşındaki Erdal Ergin ile eşi 25 yaşındaki Ayşe Ergin ise yanarak öldü. Rize’de tedavi altına alınan Eylül ve Ecemnur’un sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
"DEMİR PARMAKLIKLAR ARASINDAN BİZE VERDİ..."
Küçük kızın çığlıkları üzerine eve koştuklarını anlatanlar, "Demir parmaklıklar arasından kardeşini bize verdi. Eylül’ü de demir parmaklıkları kırarak kurtardık. Anne ve babayı göremedik" dedi.
Ordulu olan ailenin 2 yıldır çay tarlasında çallıştığı ve köyde yaşadığı belirtildi. Olay yerinde Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı inceleme ardından cesetler otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...