Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2013 13:07

'Römorkör' şehitleri için askeri tören düzenlendi

İzmir Tersanesi'nde römorkörün yan yatması sonucu meydana gelen kazada şehit olan 10 askeri personel için tören düzenlendi.

'Römorkör' şehitleri için askeri tören düzenlendi
Deniz Kuvvetlerine bağlı İzmir Tersane Komutanlığı,tören,Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu,Basına kapalı töreni,tersanesi

Deniz Kuvvetlerine bağlı İzmir Tersane Komutanlığı'ndaki törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Vali Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile şehit yakınları katıldı.Basına kapalı töreni, gazeteciler çevredeki binalardan görüntülemeye çalıştı.Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, alanda hazırlanan bölüme getirildi. Burada özgeçmişleri okunan askerler için Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun dua etti. Daha sonra cenaze araçlarına konulan şehitlerin naaşı çok sayıda vatandaş tarafından,alkış ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Bu sırada gemi sirenleri çalındı.
Nizamiye önünde bekleyen bir vatandaşın cenazelerin çıkarılışı sırasında eliyle "Rabia" işareti yapmasına çevredekiler tepki gösterdi. Bunun üzerine söz konusu kişi, protesto etmediğini belirterek, "Ölenler benim çocuklarım" dedi. Şehitlerin cenazeleri, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden memleketlerine gönderildi.Şehit deniz piyade er Süleyman Mert Paşalı'nın terhisine 40 gün, Fehmi Kocaman'ın 45 gün kaldığı öğrenildi. İkmal Başçavuş Veysel Gündoğdu'nun da evli ve bir çocuk babası olduğu kaydedildi.İşçilerden Cafer Kırbaş ve er Yavuz Arslan'ın bugün Bostanlı'daki Beşikçioğlu Camisi'nde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi. Diğer işçi Ercan Biçer ise Torbalı ilçesinde toprağa verilecek.Öte yandan kazanın sebebinin tespiti için yürütülen askeri savcılık soruşturması kapsamında Gölcük Tersanesi'nde görevli askeri mühendislerin de İzmir'e geldiği ifade edildi. İzmir Tersanesi'nde dün bakım ve onarım çalışmaları sonrası havuzdan denize indirildiği sırada yan yatan "TCG Değirmendere" römorköründe 8 asker ve 2 işçi şehit olmuş, 17 kişi yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...