Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Aralık 2018 17:59

RTÜK'ten Halk TV ve Fox Tv'ye milyonluk ceza

Tepki çeken yayınlara imza atan Fox TV ve Halk TV’yi incelemeye alan RTÜK, FOX Ana Haber'e 3 gün, Halk Arenası'na 8 program yayınlanmama cezası verdi.

RTÜK'ten Halk TV ve Fox Tv'ye milyonluk ceza
rtük,ceza,halk tv,metin akpınar,müjdat gezen,fox tv,fatih portakal

RTÜK, tepki çeken yayınlara imza atan Fox TV ve Halk TV’ye Yayın Hizmetleri Kanunu’nun ağır sonuçları olabilen “yayın ilkelerini ihlal” maddesinden program durdurma cezası verdi.

İki kanal, bir kez daha aynı maddeden ceza alması durumunda yayın lisanslarının iptali ile karşı karşıya kalacak.

RTÜK, yayınları ile tepki çeken Fox Tv ve Halk TV için harekete geçti.

RTÜK uzmanları, sunucu Fatih Portakal ile sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in Erdoğan hakkında konuştuğu televizyon programlarını inceledi. 

RTÜK: "HADDİNİ BİL" SÖYLEMİ ELEŞTİRİ SINIRLARINI AŞTI
Halk TV’de yayınlanan “Uğur Dündar ile Halk Arenası” programını inceleyen uzmanlar, Müjdat Gezen’in “Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, herkese ‘haddini bil’ diyor. Bak Erdoğan sen benim vatanseverliğimi sorgulayamazsın, haddini bil” sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığını iddia etti.

 "KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" İDDİASI
Uzmanlar, Metin Akpınar’ın, “Bizim bu kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi karşılaştığı belki liderini ayağından asarlar belki mahzenlerde zehirlenerek ölür” sözlerinin de toplumda nefret duyguları oluşturmaya çalıştığını öne sürdü. Raporda bu gerekçelerle, “Irk, din, dil, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” ilkesinin ihlal edildiğini savunuldu.

"DOĞALGAZ EYLEMİ YAPALIM"
RTÜK uzmanları tarafından hazırlanan diğer raporda ise Fatih Portakal’ın, “Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için protesto edelim. Doğalgaz zammına hadi bakalım” sözlerinin “Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır” ilkelerini ihlal ettiğini ileri sürüldü.

HALK TVYE CEZA KARARI
RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programına, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in yayında sarf ettiği sözleri yayınlayarak "yayın ilkelerini ihlal" ettiği gerekçesiyle ceza verdi. RTÜK, Halk Arenası programına Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in konuk olduğu yayından dolayı 5, Yılmaz Özdil'in konuk olduğu programdan dolayı da 3 kez toplamda 8 kez yayın durdurma ve 80 bin TL de para cezası verdi.

FOX TV'YE CEZA KARARI
RTÜK, Fox Tv'ye Ana Haber programında sunucu Fatih Portakal'ın sarf ettiği sözlerin "yayın ilkelerini" ihlal ettiği gerekçesiyle ceza verdi. Fox Ana Haber 3 gün boyunca yayınlanamayacak. RTÜK, kanala ise 1 milyon TL ceza verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...