Tgrt Haber
10 May 2021 23:09

RTÜK'ten İsrail’e kınama

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgaline Türkiye’den tepkiler gelmeye devam ediyor. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı (RTÜK), İsrail tarafından Müslümanlara yapılan zulmü ve insanlık dışı saldırıları kınadı.

RTÜK'ten İsrail’e kınama
İsrail,,Kudüs,,Filistin,,Saldırı,,Mescid-i Aksa,,Gazze,

İsrail güçleri, teravih namazı kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermilerle saldırısı sonucu çok sayıda insan yaralandı. RTÜK tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayının son günlerinde Mescid-i Aksa’da yapılan saldırıları kınadığı kaydedildi. RTÜK tarafından yapılan açıklamada uluslararası topluma ve medyaya şu sorular yöneltildi:

"DÜNYA İSRAİL'İ DAHA NE KADAR GÖRMEZDEN GELECEK?"

“Kudüs'teki devlet destekli saldırılar 'terör' değil de nedir? Sadece Müslümanların değil tüm insanlığın vicdanını kanatan alçak saldırıların ve Filistinlilerin dünyanın gözü önündeki yaşadığı zulmün adı nedir? Dünya İsrail’in hukuk tanımaz, vicdanlara sığmayan bu tutumunu daha ne kadar görmezden gelecek?”

Açıklamada, Türkiye olarak bu saldırılara çocukların şehit edilmesine gerçekleştirilen terör eylemlerine sessiz kalmanın mümkün olmadığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası camiayı harekete geçiren girişimlerinin desteklendiği belirtildi.


“RTÜK olarak bazılarının yönetiminde bulunduğumuz dünyadaki görsel ve işitsel medyanın nezdinde girişimlerimizi başlatıyoruz”

Harem-i Şerif’te yaşanan insanlık ayıbına dur demek için Türk medyasının dimdik ayakta olduğunun vurgulandı. Açıklamada, “Tüm gerçekleri olduğu gibi ulusal ve uluslararası basın gündemine taşımaya, hakkın yerini bulması için mücadeleye zulüm bitene kadar devam edeceğiz. RTÜK olarak bazılarının yönetiminde bulunduğumuz, bazılarında ise üye sıfatıyla tarafı olduğumuz dünyadaki görsel ve işitsel medyanın düzenlenmesindeki önemli kurumlar olan BRAF, IBRAF, EPRA, EBU ve MNRA nezdinde girişimlerimizi başlatıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

"ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN GAYRETİ AKSATMADAN SÜRDÜRECEĞİZ"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
“Başta İslam coğrafyasının medyası olmak üzere tüm dünya basınını harekete geçirmek üzere elimizden gelen bütün gayreti aksatmadan sürdüreceğiz. Ayrıca görevlerini yerine getiren basın mensuplarına karşı İsrail güçlerinin saldırılarını da lanetliyoruz. Gerçekleri gösterme gayretinde olan Anadolu Ajansımız başta olmak üzere yabancı basın mensuplarına karşı sergilenen hunharca tavrı esefle kınıyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...