Tgrt Haber
29 Haziran 2021 18:47

RTÜK’ün yeni üyeleri belli oldu

TBMM Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun yeni üyeleri AK Parti kontenjanından Mehmet Daniş ve Orhan Karataş ile MHP kontenjanından Deniz Güçer seçildi.

RTÜK’ün yeni üyeleri belli oldu
RTÜK,TBMM

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda boşalan 3 üyelik için bugün Meclis Genel Kurulu’nda seçim yapıldı.  9 kişiden oluşan RTÜK’deki 3 üyenin görev süresi 21 Temmuz’da dolacak. AK Parti kontenjanından seçilen üye İlhan Yerlikaya ve MHP kontenjanından seçilen üyeler Esat Çıplak ile Arif Fırtına yerine yeni üyeler belirlendi.

AK PARTİ’DEN 2 MHP’DEN 1 ÜYE SEÇİLDİ

AK Parti, Mehmet Daniş, Mete Hacıarifoğlu, Alptekin Deniz İyigün ve Orhan Karataş'ı, MHP ise Deniz Güçer ile Mustafa Yiğit'i aday gösterdi. Genel Kurulda yapılan gizli oylama sonucunda AK Parti kontenjanından Mehmet Daniş 251, Mete Hacıarifoğlu 2, Orhan Karataş 251, Alptekin Deniz İyigün 0 oy, MHP kontenjanından Deniz Güçer 243, Mustafa Yiğit 5 oy aldı. Bu sonuçla Mehmet Daniş, Orhan Karataş ve Deniz Güçer RTÜK'ün yeni üyeleri oldu. RTÜK üyeleri 6 yıl görev yapıyor. Üyelerin üçte biri iki yılda bir yenileniyor. 

RTÜK’ün yeni üyeleri belli oldu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...