Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 16:59

Rusya Dışişleri Bakanı: Afganistan'da kapsayıcı hükümet kurulmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kabil Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırıya dair açıklamalar yaparken ''Afganistan'da kapsayıcı hükümet kurulmalı'' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı: Afganistan'da kapsayıcı hükümet kurulmalı
rusya,,afganistan,,taliban,

Afganistan Kabil Havalimanı'nda gerçekleştirilen DEAŞ saldırısının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya'nın başkenti Roma'da İtalyan mevkidaşı Luigi Di Maio bir araya geldi. Görüşmenin ana maddesi ise Afganistan'daki son durum ve başkent Kabil'de düzenlenen terör saldırısıydı.

Rusya Dışişleri Bakanı: Afganistan'da kapsayıcı hükümet kurulmalı

Lavrov ve Maio baş başa görüşmenin ardından basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Görüşmede Afganistan'daki durumun ele alındığını belirten Lavrov, şunları söyledi:

"Afganistan, mevcut durumdan dolayı görüşmemizde önemli bir yer aldı. Afganistan'da hayatını kaybedenler için başsağlığı diliyoruz ve elbette Afganlara yardım konusunda ilave çabalara ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Daha fazla gecikmeden Afganistan'da tüm siyasi güçlerinin katılımıyla katılımcı ve kapsayıcı bir hükümet kurulması gerekiyor.''

Taliban ile ABD arasında daha önce imzalanan anlaşmalara değinen Lavrov, "ABD'nin Taliban ile imzaladığı ancak Taliban'ın konumu nedeniyle uygulanmayan anlaşmalara destek vermeye hazırdık" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...