Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2022 13:08

ABD'nin Kazakistan çıkışına Rusya'dan Irak cevabı: ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak zor

Rusya’dan ABD ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a cevap geldi. Blinken’ın ‘Ruslar evinize gelirse gitmez” ifadelerine Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Amerikalılar evine geldiğinde hayatta kalmak zor” diyerek tepki gösterdi.

ABD'nin Kazakistan çıkışına Rusya'dan Irak cevabı: ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak zor
ABD,,rusya,,antony blinken,

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Rusya'nın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında Kazakistan'a asker gönderilmesine öncülük etmesi ile ilgili açıklamaları değerlendirildi. Blinken'ın "Ruslar evinize gelirse gitmez" şeklindeki açıklamasına Rusya Dışişleri Bakanlığından sert tepki geldi. 

BLINKEN NE DEMİŞTİ?

Rusya'nın Kazakistan'a barış gücü gönderme konusunda öncülük etmesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün, "Bence yakın tarihten alınabilecek bir ders şu ki Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden uzaklaştırmanız çok zordur." ifadesini kullanmıştı.

BLINKEN’A RUS CEVABI

Açıklamada, Kazakistan'daki olaylarla ilgili Blinken’ın "kaba şekilde şaka yaptığı" belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Tarih derslerini çok seviyorsa, şunu bilmeli” denilerek ABD’li bakan Blinken’a şu sözlerle tepki gösterildi: Amerikalılar evine geldiğinde, hayatta kalmak, soyguna veya tecavüze uğramamak zor oluyor.

“ABD TARİHİ BİZE DERS VERİYOR”

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Yakın geçmiş değil, Amerikan devletinin 300 yıllık tarihi bize ders veriyor. Kuzey Amerika kıtasındaki Kızılderililer, Koreliler, Vietnamlılar, Iraklılar, Panamalılar, Yugoslavyalılar, Libyalılar, Suriyeliler ve kendi evinde davet edilmeyen bu misafirleri görme şansına sahip olan diğer talihsiz insanlar, bununla ilgili birçok şey anlatabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...