Tgrt Haber
16 Haziran 2021 16:11

Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

Türkiye'ye uçuş yasağı uygulayan Rusya, yasağın kaldırılmasını görüşmek üzere yeni bir heyet gönderiyor.

Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret
rusya,turizm,turist,ziyaret,uçak yasağı,heyet

Geçen seneyi büyük kayıplarla geçiren turizm sektörünün gözü Rus turistleri arıyor. Rusya, mayıs ayı sonunda koronavirüsü gerekçe göstererek Türkiye'ye yönelik uçuşları yasaklamıştı. 21 Haziran'da sona erecek yasak öncesi konuyla ilgili Rusya'dan Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleşecek.

GÜNDEMDE 2 BAŞLIK VAR

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya'dan bir heyet uçuş yasağının kaldırılması konusunu görüşmek üzere bu hafta içinde Türkiye'ye gidecek. Ziyaretteki müzakereler neticesinde, uçuşların tekrar başlatılması ve turizm hizmetlerinin sağlanmasına yönelik kararlar alınması bekleniyor.

Açıklamada, Rus heyetinin Rospotrebnadzor ve ona bağlı bilim enstitüleri, Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) ve Rusya Savunma Bakanlığının ilgili kurumlarının uzmanlarından oluşacağı kaydedildi.

EN ÇOK RUS TURİST GELİYOR

Tatil için Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında Rus turistler ilk sırada yer alıyor. Özellikle Antalya bölgesini tercih eden Ruslar, 2019 yılında Türkiye'ye adeta akın etmişti. 2019'da Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı ilk kez 7 milyonu aşmıştı. 51,7 milyon turistin 7 milyon 17 bin 657'si Rus turistlerden oluşmuştu. Pandemi nedeniyle yüzde 70'e yakın azalma yaşanan 2020'de ise Ruslar 2 milyon 128 bin 758 kişi ile yine ilk sırada yer almıştı.

NE OLMUŞTU?

Rusya, Türkiye'deki koronavirüs vakalarındaki artış sebebiyle normal ve charter uçuşları 15 Nisan-1 Haziran tarihlerinde geçerli olmak üzere sınırlandırmıştı. 1 Haziran öncesi yeniden durum değerlendirmesi yapan Rus yetkililer, 31 Mayıs'ta aldığı yeni kararla söz konusu yasağı 21 Haziran tarihine kadar uzatmıştı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 17 Mayıs'ta Rus heyetinin, iki ülke arasında uçuşların açılmasına ilişkin durumu değerlendirmek üzere Türkiye'ye gideceği ve turizm merkezlerinin aldıkları güvenlik önlemleri açısından denetleneceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...