Tgrt Haber
21 Temmuz 2021 07:42

Rusya'dan dikkat çeken Türkiye iddiası: Yeni S-400 anlaşması imzalanabilir

Rusya'dan Türkiye’ye S-400 açıklaması geldi. Ankara ile Moskova arasında S-400’ler için ikinci bir anlaşmanın yakında imzalanabileceği duyuruldu. Ayrıca Ankara’nın satın almaya karar vermesi hâlinde, Türkiye tarafı ile Su-35 ve Su-57 jetlerinin tedariki konusunda hazır olduklarını belirtti.

Rusya'dan dikkat çeken Türkiye iddiası: Yeni S-400 anlaşması imzalanabilir
rusya,,türkiye,,S400,,Su 35,,su 37,

Rusya, Türkiye ile yeni bir S-400 anlaşmasının yakında imzalanabileceğini duyurdu

Rus Savunma Sanayinden yapılan açıklamada anlaşmanın yakında imzalanabileceği ima edildi. “Türkiye’ye ikinci parti S-400 hava savunma sistemi tedarikini içeren söz konusu projede teknolojik iş birliği programı da oluşturuldu” ifadeleri kullanıldı.

SAVAŞ JETLERİ TEDARİKİNDE KARAR TÜRKİYE'NİN

Şu anda dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemlerinden olan S-400, ABD'nin Patriotları satmaması sonrası Türkiye tarafından Rusya'ya 2.5 milyar dolar ödenerek alınmıştı. Öte yandan Rusya savaş jetleri için topu Türkiye'ye attı. Ankara’nın satın almaya karar vermesi hâlinde, Türkiye tarafı ile Su-35 ve Su-57 jetlerinin tedariki konusunda görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

“TÜRK MESLEKTAŞLARIMIZ İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ”

Rusya’nın federal askeri ve teknik işbirliği direktörü Dmitriy Şugayev, görüşmelerin ne aşamada lduğu konusunda bilgi verdi: Rusya, Türkiye Cumhuriyeti ile söz konusu askeri ve teknik işbirliğini geliştirmek istediğini teyit eder. Ankara bu uçakları satın almaya karar verirse, Türk meslektaşlarımız ile görüşmeye hazırız

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...