Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Temmuz 2019 09:49

S-400 teslimatında ikinci gün: Bir uçak daha geldi

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye taşınması devam ediyor. Teslimatın ikinci gününde S-400 sisteminin parçalarını taşıyan dördüncü Rus uçağı Ankara'daki Mürted Hava Üssü'ne indi.

S-400 teslimatında ikinci gün: Bir uçak daha geldi
s-400,ankara,,s400,

MSB:"S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı devam etmektedir. Bu kapsamda dördüncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi."

Dün başlayan S-400 teslimat süreci bugün de devam ediyor. Sistemin parçalarını taşıyan "İlyushin" modeli kargo uçağı biraz önce Mürted Hava Üssü'ne indi.

4 AYRI PARÇADAN OLUŞUYOR

Rusya'daki askeri üsten kalkan uçağı karşılamak üzere Mürted'e çok sayıda askeri personel geldi. Parçalar, ağır tonajlı askeri TIR'lara yüklenerek güvenlikli hangarlara yerleştirilecek.

S-400 sistemi "uzun menzilli radar tespit sistemi", "komuta kontrol ünitesi", "füze rampası" ve "angajman radarı" olmak üzere 4 ayrı parçadan oluşuyor. Füzeler dışındaki bu parçalar hava yoluyla Türkiye'ye getirilecek ve burada birleştirilerek S-400 platformu haline getirilecek.

3 UÇAK GELMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara'ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır" denilmişti.

Bu doğrultuda dün "uzun menzilli radar tespit sistemleri"ni taşıyan iki adet 2 Antanov 124 ve bir İlyushin model kargo uçağı Mürted Hava Üssü'ne inmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...