Tgrt Haber
28 May 2014 20:17

Saadettin Doğan'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi

Somali'nin başkenti Mogadişu’daki silahlı saldırı sonucu dün hayatını kaybeden, Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti veren firmanın güvenlik şefi Saadettin Doğan'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi.

Saadettin Doğan'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi
somali, sadettin doğan, türkiye, cenaze,

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki silahlı saldırı sonucu dün hayatını kaybeden, Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti veren firmanın güvenlik şefi Saadettin Doğan'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi. THY'ye ait tarifeli seferle Atatürk Havalimanı'na getirilen Doğan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, uçaktan alınarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait araca konuldu.  Eski SAT komandosu olduğu belirtilen Doğan'ın cenazesini almak için aprona gelen eski mesai arkadaşlarından bazılarının ağladığı görüldü. Doğan'ın cenazesi daha sonra Atatürk Havalimanı A Kapısı'ndan çıkarılarak, aynı araçla GATA Haydarpaşa Hastanesi morguna götürüldü. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere konuşan güvenlik firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Doğan'ın 2 yıldır THY'nin Somali'deki güvenliğini sağlayan ekibin başında görev yaptığını söyledi. Çetin, kendisinin de emekli SAT komandosu olduğunu dile getirerek, "Hepimizi acıya boğan bu vaka, serbest günde oldu. Oradaki Türk şirketlerini ziyaret için çıktıktan 20 dakika sonra bir araç önlerine kıvırıp, yolu kapatmış. Diğer taraftan da iki kişi olduğu söylenen kişiler silahla ateş açmaya başlamışlar. Aracın arkasından gelen, bir Türk şirketinde yönetici olarak çalışan biri, olayı gördüğü için onları süratle hastaneye yetiştiriyor. Fakat kalbine giren mermi nedeniyle Sadettin, maalesef orada hayatını kaybetmiş" diye konuştu.
- "Zırhlı araç var"
Bir gazetecinin, "Orası tehlikeli bir bölge. Daha önce de birtakım saldırılar olmuştu. Sizde zırhlı araç yok muydu?" şeklindeki sorusuna Çetin, "Zırhlı araç var. Her istenildiğinde rahatlıkla tahsis edilebilir. Serbest günlerde ben de dahil olmak üzere tamamen orada bu aracı kullanıyorduk" şeklinde cevapladı. THY çalışanlarının bulunduğu aracın takip edildiğini düşündüğünü ifade eden Çetin, şöyle devam etti: "Zaten takip edilmeseydi çıktıktan 20 dakika sonra saldırı yapılmazdı. Daha önce herhangi bir husumet ya da bize karşı bir tehdit yoktu. Olduğunda da arkadaşlarımızı muhakkak uyarıyorduk. Büyükelçilikten en ufak bilgi geldiğinde, süratle bu yayım yapılıyordu. El Şebab örgütünün orada zaman zaman Türkiye'ye karşı tehditleri oldu ve sabotaj gerçekleştirildi. Fakat bu dalga dalga seyreden bir olaydı. Son zamanlarda yine birçok arkadaşımız sivil olarak da dolaşıyordu. Elini kolunu sallaya sallaya çarşı ve pazara gider durumdaydı. Orada en pozitif bakılan kişiler Türkler'di." Çetin, Türkiye'nin Somali'de iş yapmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirterek, "Zor bir coğrafyada görev yapıyoruz. Kendim de uzun süre orada kaldım. Fakat tabii ki dış tehditler, dışarıdan da bazı etkiler, bizim orada daha rahat görev yapmamızı engellemeye başladı" ifadelerini kullandı. Sadettin Doğan'ın, yarın öğle vakti Selimiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...