Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2021 11:35

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kar önlemi alındı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda (İSG), kar yağışında uçuşların aksamaması için gerekli tedbirler alındı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kar önlemi alındı
Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabiha Gökçen Havalimanı otoritesi HEAŞ, bugün ve yarın beklenen kar yağışı ve buzlanma riskine karşı gerekli tedbirlerin alınması için karla mücadele ekibi oluşturdu. 

Ekip, havalimanı pisti, apron ve taksi yollarında temizleme çalışması yapmak için 24 saat esasına göre çalışacak. İhtiyaç duyulması halinde ekipler, 21 kombine kar küreme aracı, 8 kombine kar küreme traktörü, 4 de-icing sıvı serpme aracı, 4 körük altına giren çok maksatlı kar küreme aracı, 1 kar püskürtme aracı, 1 frenleme ölçüm aracı ve 2 frenleme ölçüm teçhizatı ile müdahalede bulunacak. 

- Kar koordinasyon merkezi oluşturuldu

Hazırlıklarla ilgili tüm birimlerin katılımıyla Meteorolojik Acil Durum Komitesi Toplantısı yapılarak, kar koordinasyon merkezi oluşturuldu. Havalimanında yağış ihtimaline karşı kapsamlı karla mücadele tatbikatları da yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...