Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2021 11:31

Saç ekiminde şüpheli ölümde dikkat çeken detay: 7 saat beklettiler

Saç ekimi için İtalya’dan Türkiye’ye gelen İbrahim Gül, iddialara göre ameliyat masasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Gül’ün dayısı Ahmet Yiğit, hastanenin ölümden 7 saat sonra kendilerine bilgi verdiğini ve saç ekimi için ödenen parayı geri ödedikten sonra kendileriyle bir daha ilgilenmediklerini söyledi.

Saç ekiminde şüpheli ölümde dikkat çeken detay: 7 saat beklettiler
Saç ekimi,saç ektirme

İtalya’da kuaför olan 27 yaşındaki İbrahim Gül, saç ektirmek için geldiği İstanbul’da özel bir hastanede ameliyata alındı. Operasyon sırasında kalp krizi geçiren Gül kurtarılmadı. Genç kuaförün cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Soruşturmada ameliyatı yapan doktor tutuklandı. Gül'ün cansız bedenini morgda gören kuaförlük hocası Dilek Özbek ise "Gördüğüm manzarayı unutamıyorum. Kefeni kanlar içindeydi" diyerek yaşadığı şoku anlattı. TGRT Haber’de yayınlanan Bilmedikleriniz Programı'na katılan Gül'ün yakınları ise dikkat çeken detayları paylaştı.  

NEDEN 7 SAAT SONRA HABER VERİLDİ

İbrahim Gül’ün dayısı Ahmet Yiğit, hastanenin İbrahim Gül’ün vefatından 7 saat sonra kendilerine olayla ilgili bilgi verdiğini iddia etti. Ameliyat öncesi tahlillerin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi alamadıklarını belirten dayı Yiğit,  “Bize kalp krizinden öldüğü söylendi. Bizi Gül’ün vefatından 7 saat sonra aradılar, kendi hatalarını örtbas etmek için belirli bir süre beklediler. Bize yeğenimin verdiği ücreti ve bir de raporu verdiler. Merdiven altı bir hastane değil, iyi bir hastane olarak biliniyor. Tahlil yapılmadan nasıl ameliyata alıyorlar, bilmiyorum. Sonrasında bizimle hastaneden ilgilenen olmadı, sağlıklı bilgi alamadık. İbrahim boşu boşuna ölmedi, gerekli tahliller yapılsaydı yeğenimiz ölmezdi” dedi. 

HUKUKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? 

Avukat Devrim Nur Kayabalı ise doktorun tutuklanmasının işlem esnasında bir ihmal olasılığına işaret ettiğini söyledi. Adli kontrol kayıtlarına ve otopsi raporuna göre olayla ilgili yorum yapılabileceğini belirten Kayabalı, “Bir kalp krizi iddiası var, kalp krizinin farklı nedenleri olabilir. İşlem esnasında kalp krizi geliştirecek bir durum oldu mu olmadı mı? Kalp krizi geçirdiğinde ilk müdahale yapıldı mı, gerekli yerlere bilgi verildi mi? Bunlar cevap bulması gereken sorular. Adli kontrol kayıtları ile otopsi raporunun ivedilikle çıkması gerekiyor” diye konuştu. Kayabalı, öncelikle ölüm nedeninin ortaya çıkması gerektiğini kaydederek “Ceza davasından sonra tazminat davası açılabilir” tespitinde bulundu. 

Talihsiz gencin cenazesi memleketi Şanlıfura'da toprağa verildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...