Tgrt Haber
27 Ağustos 2022 14:25 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 15:38

Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı sağanak Bilecik'i vurdu! Kavak Deresi taştı, evler su altında kaldı

Meteoroloji’nin Marmara bölgesi için uyarılarda bulunduğu şiddetli sağanak bazı illerde etkisini gösterdi. Bilecik'in Yenipazar ilçesine bağlı Yukarı boğaz Köyü’nde şiddetli sağanaktan sonra Kavak Deresi’nde taşkın meydana geldi. Yaşanan korku dolu anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İHA - TGRT Haber
Meteoroloji,Bilecik,Sağanak,Yağmur,Sel,Sel felaketi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) Marmara bölgesi için günlerdir uyarıda bulunduğu şiddetli sağanak birçok ilde etkisini gösterdi. Yağışların etkili olduğu Bilecik’in Yenipazar ilçesine bağlı Yukarı boğaz Köyü’nde adeta gök delindi.

Köyün içerisinden geçen Kavak Deresi, şiddetli sağanak sonrası taştı. Dere sularının cadde ve sokakları kapladığı korku dolu anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

SEL FELAKETİYLE YETKİLİLER BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

Sel afetinin duyulmasıyla Bilecik İl Özel İdaresi, Bilecik AFAD, Yenipazar Belediyesi ve DSİ 33. Şube Müdürlüğü ekipleri anında olay yerine gelerek oluşan tahribata müdahale etti.

EVLER VE HUBUBAT DEPOLARI SU ALTINDA KALDI

Sel nedeniyle yollara taşınan ve menfezleri kapatan malzemeler ekipler tarafından temizlenerek şartların normale dönmesini sağlandı. Taşkından dolayı oluşan sel nedeniyle taşınan malzeme yollarda ve menfezlerde kapanmalara neden olurken, bazı konutlarda ve hububat depolarında su baskını yaşandı.

SAĞANAK GERİ DÖNDÜ, GÜNLERCE SÜRECEK

Öte yandan MGM'nin yayımladığı yurt geneli 5 günlük hava durumu raporunda, bugün öğleden sonra Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz'i etkisi altına alacak olan sağanak yağıların 31 Ağustos Çarşamba gününe kadar bölgede yerel olmak üzere etkili olacağı aktarıldı. İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde de etkili olacak sağanak yağışların 29 Ağustos pazartesinden sonra bölgede etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı sağanak Bilecik'i vurdu! Kavak Deresi taştı, evler su altında kaldı

Kaynak: İHA - TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...