Tgrt Haber
13 Mart 2020 18:19

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'deki koronavirüs vakası 5'e ulaştı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 yeni vakanın daha tespit edildiğini belirterek Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının 5'e ulaştığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'deki koronavirüs vakası 5'e ulaştı
fahrettin koca

Koronavirüs zirvesinde alınan tedbirleri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlamaları getiriyoruz. Mesai saatleri içerisinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılacak. Alo 184'ü 'korona' danışma hattına çevrildi. Yurt dışından gelenler 14 gün idari izinli sayılacak" dedi.

VAKA SAYISI 5'E YÜKSELDİ
Bakan Koca, "İlk 2 vakamızla aynı temas çevresi, aynı aile içinde 3 yeni tanı daha koyduk. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı."dedi.

Koca, "Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak tehdit o kadar zayıflar. Sonuç alana kadar tedbiri elden bırakmayacağız." ifadesini kullandı.

"ÖNEMLİ OLAN HASTALARIN İZOLE OLUP OLMADIĞI"
Korona teşhisi konulan hastaların bulunduğu şehir ile ilgili soruya cevap veren Bakan Koca:  "Bulundukları şehri açıklayabiliriz ama önemli olan bu hastaların izole olup olmadığı, tedavilerin yapılıp yapılmadığı hakkında tereddüt olmaması gerekiyor. 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunanların dışarı çıkmamalarını, çıkmak zorunda kaldıklarında maske kullanmalarını önemsiyoruz." dedi.

2 VAKADA SOLUNUM SIKINTISI VAR
Bakan Koca, koronavirüs teşhisi konulan vakaların durumuyla ilgili ise "Şu dönemde özellikle 2 vaka ile ilgili biraz daha solunum sıkıntısı görülüyor." dedi.

UMREDEN DÖNENLERDE TESTLER NEGATİF ÇIKTI
Umreden dönenlerle ilgili Bakan Koca: "Boş uçaklarla bir sağlık grubu giderek, orada bulunan vatandaşlarımıza sağlık kontrolü yapılarak, uçakta nereye oturtulmasına kadar özel bir uygulama yaptık. 40 bine yakın umreci geldi, 29'unda hastalık bulgusu vardı fakat testler negatif çıktı" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...