Tgrt Haber
25 Şubat 2020 18:20

Sağlık Bakanı Koca: Ülkemizde koronavirüs yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüsün olmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca: Ülkemizde koronavirüs yok
fahrettin koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen ve Ankara'ya indirilen uçak ve koronavirüs ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

"Dünyanın her bölgesinde hastalık görülmesine rağmen ülkemizde rastlanmadı. Daha deneyimli bir ekip olduğu için uçak Ankara'ya indi. Uçaktaki 140 kişide ateşi olan yok. Ankara'da karantinada bulunanların sonuçları bu akşam çıkar. Kum ve Meşhed'den uçuşa izin verilmeyecek. İçinde virüs şüphesi olan bir kişinin olduğu uçağı Türkiye'ye indirmedik"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen Türklerle ilgili gece de bir açıklama yaptı. Bakan Koca, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

BAKAN KOCA: ŞU ANA KADARKİ NUMUNELER TEMİZ ÇIKTI
Sağlık Bakanı Koca, İran'dan gelenlerin klinik durumlarının iyi olduğunu, bu kişilerde herhangi bir solunum ve benzeri sıkıntı görülmediğini bildirdi. Bakan Koca, karantinaya alınan vatandaşlarla ilgili "Şu ana kadar çalışılmış numunelerde pozitif çıkan herhangi bir hastamız çıkmadı." dedi.

"Yolcular ayrı odalarda takip ediliyor. 38 derecenin üzerinde olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını, 4 kişinin öksürük bulgularının olduğunu ancak ateşlerinin olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Şu ana kadar koronavirüs tespit edilmedi. Yarın bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapmış oluruz. Şu ana kadar vakaların 3'te 2'si bitti. Kalanların da kontrollerinin takip edildiğini söylemek istiyorum. Şu ana kadar çalışılmış numunelerde pozitif çıkan herhangi bir hastamız çıkmadı. 132 kişilik yolcu içinde ateşi olan herhangi bir yolcu yok."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...