Tgrt Haber
05 Haziran 2021 20:42

Sağlık Bakanı Koca'dan Dünya Çevre Günü mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, maske vurgusu yapıp uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca'dan Dünya Çevre Günü mesajı
Fahrettin Koca,Dünya Çevre Günü,Mesaj,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Çevre Günü için yaptığı paylaşımda, “Bugün Dünya Çevre Günü. Bugünden uyarayım. Yakında maskeleri çıkarıp atacağız. Ama yere değil!" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın 5 Haziran Dünya Çevre Günü paylaşımı:

Sağlık Bakanı Koca'dan Dünya Çevre Günü mesajı

"ORMAN VARLIĞIMIZI 22,9 MİLYON HEKTARA ÇIKARDIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, "Hem ülkemizi ve hem de dünyayı daha yaşanabilir ve temiz çevre ile buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Erdoğan, "Çevre dostu bir yaklaşımla doğal varlıklarımızın korunması, planlı şehirleşme çalışmaları, ağaçlandırma seferberlikleri ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen projelere özel bir önem veriyoruz. Erozyonla mücadelede dünya lideri olan Türkiye, orman alanını artıran nadir ülkelerden biri konumundadır. Son 19 yılda ağaçlandırma yapılan alan miktarını 3,6 milyon hektardan 9,2 milyon hektara, orman varlığımızı ise 20,8 milyon hektardan 22,9 milyon hektara çıkardık." ifadelerini kullandı.

5 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığının Covid-19 bilgilendirme sayfasında Türkiye’nin güncel korona virüs tablosu kamuoyuyla paylaşıldı. Tabloya göre son 24 saatte 92 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 48 bin 68’e yükseldi. Toplamda 55 milyon 250 bin 625 test yapıldı. Bugün yapılan 216 bin 156 testten 6 bin 126 yeni vaka sayısı, 542 de yeni hasta sayısı olduğu belirtildi. Toplam vaka sayısının 5 milyon 282 bin 594, bugün iyileşen 7 bin 161 kişiyle toplam iyileşen hasta sayısının 5 milyon 154 bin 771ye yükseldiği, toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 2,8, ağır hasta sayısının ise bin 147olduğu açıklandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...