Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2021 19:34

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Hastalara hakaret eden hekime soruşturma

Bursa'da bir kadın doktor, hastaları tedavi etmemekle tehdit edip, tartıştığı ayağı alçılı hastaya köpek benzetmesi yaptı. Sağlık Bakanlığı büyüyen tepkiler üzerine, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktor hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Hastalara hakaret eden hekime soruşturma
Bursa,Hekim,Soruşturma,Hastane,Doktor,Sağlık,Sağlık Bakanlığı

Bursa’da Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde bir hekimin hastalara, "Bakmıyorum, ne yapacaksın canımı mı alacaksın. İstediğin yere şikayet et. Güvenliği çağırın, gelip köpeklere mama versin" sözleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı. Hastalara hakaretler savuran hekimin videosu sosyal medyada tepkilere neden oldu..

Vatandaşların tepkileri üzerine Sağlık Bakanlığı, Bursa'daki Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan olayla ilgili bir açıklama yapılmasına gerek görüldüğü belirtilerek, "Olay günü nöbetçi hekimin acil ameliyata girmesi nedeniyle acile gelen yeşil alan hastalarının bir süre beklemesinden kaynaklı olarak bekleyen bir hasta ile bir başka hekim arasında tartışma yaşandığı anlaşılmıştır” denildi.

“MESLEKİ CİDDİYETTEN AYRILMAMAK ESASTIR”

Açıklamanın devamında, “Bu tartışmada hekimimizin üslubu ve mesleği ile bağdaşmayan ifadeleri bizi ziyadesiyle üzmüştür. Sağlık personellerimizin uzunca bir süredir zor koşullarda ve yoğun mesai ile çalıştıkları ve insani ölçülerde yıpranmış olmaları anlaşılabilir olsa da mesleki ciddiyetten ayrılmamak esastır. Bu kapsamda idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...