Tgrt Haber
22 May 2021 11:59

Sağlık Bakanlığı aşı kampanyası başlatıyor

Sağlık Bakanlığı büyük bir aşı kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Kampanyayla koronavirüse karşı aşılamanın önemi anlatılacak ve “ilk bulduğunuz aşıyı olun” mesajı verilecek.

Sağlık Bakanlığı aşı kampanyası başlatıyor
sağlık bakanlığı,,haydi aşıya kampanyası,

Çin’in Sinovac aşısı Türkiye’ye parti parti gelmeye devam ederken Rus aşısı Sputnik V de yolda. Sağlık Bakanlığı ile Biontech arasında 120 milyon doz aşı anlaşması yapıldı. Biontech’in CEO’su Uğur Şahin verdiği bilgiye göre, uzmanlar özellikle Biontech aşısının Güney Afrika, Brezilya ve Hindistan varyantlarına karşı da etkili olduğunu belirtiyor.

Aşı tedarikine ilişkin çalışmalar devam ederken aşının bollaşmasıyla beraber Sağlık Bakanlığı da vatandaşı aşılanmaya teşvik etmek için büyük bir kampanyaya hazırlanıyor.

Kampanya kapsamında tanıtım filmleri hazırlanarak aşı konusundaki kafa karışıklıkları ve endişeler giderilecek. Aşılamayla ilgili vatandaşı ikna çalışmaları devam edecek.

"İLK BULDUĞUNUZ AŞIYI OLUN"

Vatandaştan aşı ile ilgili bilgileri güvenilir kaynaklardan edinmeleri istenecek. Aşıların koruyuculuk ve güvenilirlik açısından önemi anlatılacak. "İlk bulduğunuz aşıyı olun" mesajı verilecek.

Kanaat önderleri ve tanınırlığı olan kişiler de "haydi aşıya" kampanyasına destek verecek. Öte yandan İki doz aşı almış kişi sayısı ülke nüfusunun yüzde 75’ine ulaştığında, vakaların dağınık ve nadir olarak görüleceği ifade ediliyora

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...