Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Temmuz 2022 11:57 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 12:15

Sağlık Bakanlığı Eş Durumu Tayini Ne Zaman 2022, Başvurular Başladı mı? Eş Durumu Tayin (Atama) Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Neler?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışanlar Sağlık Bakanlığı eş durumu tayini ne zaman 2022, başvurular başladı mı? Eş durumu tayin (atama) başvuru nasıl yapılır, şartları neler? sorularının cevaplarını merak ediyor. Evli olup eşlerinin görev yerlerine göre atamalarının tamamlanmasını isteyen sağlık çalışanları işlemlerin nasıl ilerlediğini merak ediyor. Aile birleşimi kapsamında gerçekleyen eş durumu tayin yani yer değiştirme olarak adlandırılan yer değişikliği kurası yayımlandı. İşte tüm detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Sağlık Bakanlığı Eş Durumu Tayini Ne Zaman 2022, Başvurular Başladı mı? Eş Durumu Tayin (Atama) Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Neler?
Sağlık Bakanlığı,tayin,atama,personel,sağlık

Sağlık personellerinin eş durumuna istinaden atama işlemlerine dair merak edilenler hız kazandı. Eş durumuna göre yer değişikliği talep etmek isteyen sağlık çalışanları "Sağlık Bakanlığı eş durumu tayini kurası 2022 nedir? Sağlık Bakanlığı eş durumu tayini ne zaman 2022, başvurular başladı mı? Eş durumu tayin (atama) başvuru nasıl yapılır, şartları neler?" sorularını araştırıyor. 2022 yılının hem kadrolu 657'li, hem 3+1 sözleşmeli sağlık personelinin hem de 4B sözleşmeli sağlık personelinin eş durumuna istinaden ve iller arası yer değiştirme (atama) kurası ilanları Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlandı. İşte sağlık personeli eş durumu kuralarına dair tüm detaylar...

2022 SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 2022 yılı 2. Dönem 657-4/B ve 657/45A sözleşmeli personelin eş durumu nedeniyle yer değişikliği kurası yayımladı.

2022 yılı 2. dönem Sağlık Bakanlığı 657-4/B sözleşmeli personelin eş durumu nedeniyle yer değişikliği kurası için ilan metni ve boş pozisyon listeleri yayımlanmıştır. Başvurular 3 Ağustos 2022 tarihi saat 18:00'e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacaktır.

2022 SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yayımlanan duyuruya göre; "Bakanlığımız bünyesinde istihdam edilen 657-4/B ve 663-45A sözleşmeli personelin eş durumu nedeniyle yer değişikliği başvuruları, Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge'nin değişik 7. maddesi hükümleri çerçevesinde 28 Temmuz 2022 - 03 Ağustos 2022 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi üzerinden yapılacaktır." denildi.

2022 SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU TAYİNİ KURASI 2022 NEDİR BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sözleşmeli bir sağlık personeli;

  • Eşi Sağlık Bakanlığı bünyesinde ise çalıştığı kurumda 1 yılı doldurunca tayin isteyebilir.
  • Eşi Sağlık Bakanlığında çalışmıyorsa, çalıştığı kurumda bir yılı doldurduktan sonra tayin isteyebilmesi için eşinin mutlaka kadrolu olması gerekmektedir.
  • Eşi özel sektörde 4-A’lı ise eşinin 4. yılını tamamlaması ve kesintisiz 720 gün SSK primi olması gerekiyor.
  • Eşi Sağlık Bakanlığına bağlı üniversite hastanesinde çalışıyorsa 1. yılını doldurunca tayin isteyebilir.
  • Eşi YÖK’e bağlı üniversite hastanesinde çalışıyorsa, eş tayini isteğine red cevabı gelir.

 

AİLE BİRLİĞİ (EŞ DURUMU) TAYİNLERİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER

Yapılan değişiklikte, eş durumu mazareti tayinlerinde yapılan düzenlemeler şu şekildedir.

  • Sağlık Bakanlığında çalışan memur, daha önce sözleşmeli eşinden dolayı nakil isteyemiyordu. Bu engel "kamu personeli" ifadesiyle kaldırılmıştır. Dolayısıyla kurum içinde memur eş, sözleşmeli eşten dolayı nakil isteyebilecek. Aile Birliği mazeretine istinaden yapılacak tayinlerde usul ve esaslar bu yönetmeliğe göre düzenlenmiştir.
  • Tayinlerdeki kıdem sıralaması ise değişmiştir. Daha önce 4, 3 ve 2 yıllık öğrenim mezunu olma şeklinde yapılan uygulama kaldırılmıştır. Tabip dışındaki diğer unvanlar eşitlenmiştir. Dolaysıyla biri sağlık memuru diğer teknisyen olan aile nakil istediğinde, unvanda eşitlik olduğu için, aile birliği D veya C hizmet grubu bir ilde sağlanacaktır. D veya C'de birleşme sağlanamıyor ise unvan/branş bazında hangi ilde daha az doluluk var ise aile brliği o ilde sağlanır.
  • Eşi farklı bir kurumda çalışanlar için ayrıntılı bir düzenleme yapılmıştır. Buna göre eşi; kaymakam, vali, polis, hakim, savcı, askeri personel olanların ataması eşinin görev yaptığı yere ataması yapılır. Yine eşi öğretim üyesi olanların nakli, eşinin görev yaptığı yere yapılır.
  • Eşi farklı bir kurumda çalışan ve eşinin yanına nakil olmak isteyen sağlık personeli için, naklen gitmek istediği yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olup olmadığına bakılır. Eğer C veya D ise nakli eşinin görev yaptığı yere yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır. Eşinin görev yaptığı kurumun başka yerde teşkilatının bulunmaması, kadro veya mevzuatı açısından aile birliği mazeretine dayalı atanma imkanının olmaması halinde talebi değerlendirilir.
  • Eşi özel sektörde çalışanlar için daha önce "müracaat tarihi itibari ile en az üç yıl, son bulunduğu yerde kesintisiz en az iki yıl prim ödediğini veya Bağ-Kur sigortalısı olanların Bağ-Kur borçlarını yapılandırdıklarını," şeklinde olan şart "kesintisiz 3 yıl" şeklinde değiştirilmiştir.
  • Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeli kapsayan atama ve nakil yönetmeliği 4 Nisan 2015 tarihi itibariyle değişti.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Alperen 7 Eylül 2022 16:26

Özel sirektte 4 yıl dir çalışıyorum . Şirket değiştirmeden fakat şirketin başka bir şubesine geçiş yapıp bulun ilçe değişirse . Eş durumundan yinede faydalana biliyor muyum

Sonraki Haber Yükleniyor...