Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ağustos 2018 18:53

Sağlık Bakanlığından o iddialara açıklama

Sağlık Bakanlığından, Konya'da bir hastaya ambulans verilmediği yönünde çıkan habere ilişkin yapılan açıklamada, hasta yakınının 21.30'da eşinin rahatsızlığından dolayı 112 komuta kontrol merkezini aradığına dair bir kayda rastlanmadığı, saat 01.24'te ihbar üzerine hemen ambulans görevlendirildiği ve ekibin 3 dakikada olay yerine ulaştığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından o iddialara açıklama
Sağlık Bakanlığı,

Bakanlık açıklamasında, bir televizyon kanalının ana haber bülteninde  "Konya'da skandal olay" başlığıyla yayımlanan haberde, bir hastaya ambulans  verilmediğine ilişkin iddiada bulunulduğu belirtildi.

Yapılan ön incelemeye göre, haberde iddia edildiği gibi hasta  yakınının 21.30'da eşinin rahatsızlığından dolayı 112 komuta kontrol merkezini  aradığı ile ilgili herhangi bir kayda rastlanmadığı vurgulanan açıklamada, "Saat  01.24'te yapılan ihbara ise hemen ambulans görevlendirilmiş ve ekip 3 dakikada  olay yerine ulaşmıştır. İlk değerlendirmesi yapılan hastanın nakline karar  verilmiştir. Ambulansa binmek isteyen iki hasta yakını ile görevliler arasında  yaşanan tartışma üzerine yakınları hastanın naklini kabul etmemiştir. Söz konusu  olayla ilgili Bakanlığımız talimatıyla Konya İl Sağlık Müdürlüğünce inceleme  başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...