Tgrt Haber
02 Şubat 2022 14:42 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 14:49

SGK'dan e-Devlet uyarısı! Bunu yapmayanlar sağlık hizmetinden yararlanmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yapılan ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren duyuruda, sağlık hizmetlerinde kesinti yaşamak istemeyen kişilerin, e-Devlet üzerinden adres bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

SGK'dan e-Devlet uyarısı! Bunu yapmayanlar sağlık hizmetinden yararlanmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) milyonlarca kişiyi ilgilendiren duyurusunda, vatandaşların sağlık hizmeti alırken herhangi bir aksaklık yaşamamaları ve daha iyi hizmet sunulması için adres bilgilerini güncellemeleri gerektiği belirtildi.

TÜRKİYE'DE İKAMET ZORUNLULUĞU

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumunun sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanabilmesi için Türkiye’de ikamet etmesi gerekiyor. Genel Sağlık Sigortası’na ait hak sahipliği işlemleri, kişilerin Türkiye’de ikamet ettiğine dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sisteminde (AKS) yer alan bilgileri esas alınarak yapılmaktadır.

GÜNCELLEME E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLİR

Genel Sağlık Sigortalısı sayılanların sağlık aktivasyon işlemlerinin sistemsel düzenlemeleri, elektronik ortamdaki AKS adres bilgileri kontrol edildikten sonra yapılacağından kişilerin adres bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, adres kaydı güncelleme işlemlerini e- Devlet üzerinden veya en yakın nüfus müdürlüklerinden yaptırabiliyor. Adres bilgilerini güncellemeyen vatandaşlar SGK’nın sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

İşte SGK'dan yapılan duyuru...

"Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumunun sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanabilmesi için Türkiye’de ikamet etmesi gerekiyor.

Genel Sağlık Sigortası’na ait hak sahipliği işlemleri, kişilerin Türkiye’de ikamet ettiğine dair Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Kayıt Sisteminde (AKS) yer alan bilgileri esas alınarak yapılmaktadır.

Bilgilerinizi e-devlet üzerinden güncelleyebilirsiniz

Genel Sağlık Sigortalısı sayılanların sağlık aktivasyon işlemlerinin sistemsel düzenlemeleri, elektronik ortamdaki AKS adres bilgileri kontrol edildikten sonra yapılacağından kişilerin adres bilgilerini güncellemesi gerekiyor.

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, adres kaydı güncelleme işlemlerini e- Devlet üzerinden veya en yakın nüfus müdürlüklerinden yaptırabiliyor. Adres bilgilerini güncellemeyen vatandaşlar SGK’nın sunmuş olduğu sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...