Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 07:56

6 Eylül öncesi skandal yöntem: Bazı sağlıkçılar 'aşı karaborsası' kurdu

Bazı sağlık çalışanları aşı borsası kurdu. Hem vurgun yapıyor hem de halkın sağlığı ile oynuyorlar. Aşı karşıtı olup kısıtlamalara takılmak istemeyenler, fırsatçı hastane personeli ile para karşılığı anlaşıyor. Sistemde aşı olmuş gibi gösteriliyorlar. "Kullanıldı" olarak görülen ancak yapılmayan aşılar da virüsten korkup fazla doz isteyenlere satılıyor, böylece çifte haksız kazanç sağlanıyor. Fırsatçılar sahte aşı kartının 3 bin liradan satıyorlar.

6 Eylül öncesi skandal yöntem: Bazı sağlıkçılar 'aşı karaborsası' kurdu
aşı,koronavirüs,kovid 19,sahte aşı kartı

Türkiye Gazetesi’nden Kaan Zenginli’nin haberine göre; aşı karşıtı olup sınırlamalara takılmak istemeyenler için bazı hastane görevlilerinin 3 bin lira karşılığında sisteme ‘aşı yapıldı’ kaydı girdiği ortaya çıktı. Sistemde açıkta kalan aşıların ise fazla doz yaptırmak isteyenlere ve pandemiden korkanlara bin lira karşılığında satıldığı belirtildi.

SAĞLIKÇILAR AŞI BORSASI KURDU

‘Aşı karşıtlığı’ sebebiyle Sağlık Bakanlığının verilerine göre 22 milyondan fazla kişi herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurmadı. 6 Eylül’den itibaren aşı olmayanlara getirilecek olan kısıtlamalara karşı bazı kesimlerin aşı olmadıkları halde kendilerini aşı olmuş gibi göstermenin bir yolunu buldukları ve sınırlamaların bu yönteme ilgili daha da artırdığı ortaya çıktı. Bu tür işlemlerin ağırlıklı olarak özel hastanelerde yapıldığı belirtilirken kişiye aşı yapmadan sisteme ‘aşı yapıldı’ olarak giriş yapılıyor. Kanun dışı olan bu işlem için ise 3 bin lira alınıyor. Halkın sağlığıyla oynanan bu haksız kazançta fiyat aşıyı yapan kişinin talebine ve hastaneye göre farklılık gösteriyor. Sistemdeki kayıtlarda aşı yapılmadığı halde ‘aşılı’ görünen kişiler ise herhangi bir sınırlamaya takılmıyor. Bu kanun dışı işlemi ise hastanelerde görevli olan hemşire ve teknisyenler yapıyor. Bu işlemi yaptıran bir vatandaşla telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan konuşmada vatandaş, vardiya yapan teknisyen ve hemşirelerin aldıkları ücreti aralarında paylaştığını söyledi. Bu işlemi yaptıran kişiler ise adeta salgına davetiye çıkarıyor. Kanun dışı yapılan bu işlemler aşı olmayanlarda görülen hastalık oranının yüksekliği düşünüldüğünde salgının daha da artmasına yol açıyor. 

6 Eylül öncesi skandal yöntem: Bazı sağlıkçılar 'aşı karaborsası' kurdu

KULLANILDI GÖZÜKEN FAZLA AŞILAR SATILIYOR

Salgından fazlasıyla çekinen kişilere ise sistemde açıkta kalan aşılar satılıyor. 3. Dozdan fazla aşı yaptırmak özel durumlar haricinde mümkün değil. Fakat sistemde açıkta kalan aşıları salgından korkan bazı vatandaşlar illegal şekilde bin lira karşılığında yaptırabiliyor. Bu yönteme başvurarak fazla aşı yaptırmak isteyen kişiler hastane çalışanları ile anlaşıp mesai sonrası veya evinde aşıyı yaptırabiliyor. Hemşire ve teknisyenler anlaştıkları kişinin istediği yere giderek aşıyı yapıyor.

6 Eylül öncesi skandal yöntem: Bazı sağlıkçılar 'aşı karaborsası' kurdu

DOLARLA SAHTE TEST SONUCU SATILIYOR

Öte yandan Emniyet’in yaptığı bir operasyonda para karşılığında sahte test sonucu çıkaran bir çete geçtiğimiz günlerde çökertilmişti. Suç örgütünün negatif raporları testi pozitif çıkan kişilere 150 ila 300 dolara verdikleri ortaya çıkmıştı. Bazı polikliniklerin para karşılığında sahte test sonucu çıkartarak bu tür işlemlere devam ettiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...