Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2015 06:17

Şah Fırat Operasyonu'nun bir de sivil görevli vardı!

Askeri personelin yanı sıra Şah Fırat Operasyonu'na bir din görevlisinin katılması dikkatlerden kaçmadı.

Şah Fırat Operasyonu'nun bir de sivil görevli vardı!
Şah Fırat Operasyonu, süleyman şah operasyonu,Özel Kuvvetler Komutanlığı , mit operasyon

Operasyonda Kara Kuvvetleri mekanize ve zırhlı birlikleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, Jandarma Özel Harekât personeli ve bölgedeki komando tugay komutanlıklarına bağlı deneyimli personel ile MİT mensupları görev aldı. Bunun yanı sıra operasyonda bir de naaşların nakilleri için dini töreni gerçekleştirmesi için din görevlisi yer aldı.

Dini tören yapıldı

Yapılan dini tören ile alınan Süleyman Şah ve iki askerin naaşı, sandukalar ve kıymetli geçici bir kaç gün Türkiye’de muhafaza edilecek. Sınıra 180 metre uzaklıktaki Suriye Eşmesi tarafındaki bölgede yapılan çalışmaların ardından Karapazar’dan alınan bayrak göndere çekilecek ve yeni türbeye Süleyman Şah defnedilecek. Bu bölge yine TSK tarafından korunacak. Defin töreninin 48 saat geçtikten sonra yapılacağı ifade ediliyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından resmi ziyaret için Macaristan’a gidecek.

Dini törene Davutoğlu ve Özel katılacak

Yarın resmi temaslarının ardından gece geç saatlerde Türkiye’ye dönmesi beklenen Davutoğlu’nun çarşamba günü yeni türbe için yapılacak törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte katılabileceği de iddia ediliyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...