Tgrt Haber
06 Ocak 2015 20:36

Saldırganın kimliği belli oldu

Sultanahmet Meydanı'nda polise bombalı saldırıda bulunan kadın saldırganın kimliği belirlendi. Saldırgan Elif Sultan Kalsen.

Saldırganın kimliği belli oldu
saldırgan, sultanahmet meydanı, sultanahmet saldırı,

Elif Sultan Kalşen, 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınıp "örgüt üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. İstanbul'da Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısını gerçekeleştiren ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından kimliği açıklanan Elif Sultan Kalsen'in daha öncede polis tarafından yapılan bir çok operasyonda gözaltına alındığı ortaya çıktı. Sultangazi Polis Merkezi'ne gerçekleştirilen ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği olaya karışarak canlı bomba olarak aranan Sultan Kalsen'in gerçek kimliği şok etti.
BİNBAŞIYA SUİKAST EMRİNİ ELİF VERMİŞ
Sultanahmet saldırını gerçekleştiren Sultan Kalsen'in daha önce Sultangazi Polis Merkezi'ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan'ın şehit edildiği saldırı sonrasında 9 canlı bombadan biri olarak arandığı ortaya çıkmıştı. Bu olayın ardından Kalsen bir basın açıklaması yaparak iddiaları yalanlamış fakat DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda tutuklanmıştı. Mahmeke tarafından kabul edilen iddianamede tutuklanarak cezaevine gönderilen Kalsen, Elif Sultan Kalsen'in DHKP-C tetikçisine, Hayata Dönüş operasyonu sırasında Bayrampaşa Cezaevi'nde görevli olan emekli binbaşı Z.B.'nin öldürülmesi için istihbarat toplama emri verdiği tespit edilmişti. Emniyete gelen ihbarlar neticesinde yakalanan Ömür Altun, bunu itiraf etmiş ve suikast için istihbarat toplama emrini Elif Sultan Kalsen'den aldığını açıklamıştı.
'KULUÇKA ALANI'NA YAPILAN OPERASYONDA GÖZALTI
Sultanahmet saldırısında polis memuru Kenan Kumaş'ı şehit eden ve bir polis memurunun da yaralanamasına neden olan Sultan Kalsen daha önce DHKP-C'nin Okmeydanı'ndaki 'kuluçka alanı'na yapılan operasyon sonrasında polis tarafından arandığı ortaya çıktı. 500 polis ve özel harekat birliklerinin de katıldığı operasyon öncesinde binlerce dakikalık MOBESE kayıları incelenmiş ve Okmeydanı'nı her defasında savaş alanına çeviren kişilerin kimlikleri tek tek ortaya çıkarılmıştı. Yapılan bu operasyon sonrasında 44 kişi gözaltına alınmış ve Sultan Kalsen için ise arama çalışması başlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...