Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2015 16:44

Saldırganlar adliyeye 10 dakika arayla girdiler

Savcı Selim Kiraz’ı öldüren saldırganlar 10 dakika arayla farklı kapılardan adliyeye girdi. Bankaların bulunduğu bölümde buluşan saldırganlar, adliyede yaklaşık iki saat zaman geçirdi.

Saldırganlar adliyeye 10 dakika arayla girdiler
mehmet selim kiraz, adliye, şafak yayla, bahtiyar doğruyol, berkin elvan,

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı odasında öldüren saldırganlar, Salı günü Çağlayan Adliyesi'ne farklı kapılardan girdi. Ardından savcı Selim Kiraz’ı saat 12.30 civarında odasında rehin aldılar. Ancak saldırganların saldırıdan yaklaşık iki saat önce adliyeye girdikleri tespit edildi.
Adliyenin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, öldürülen saldırganlardan Şafak
Yayla’nın saat 10.30 civarında, adliyenin C kapısından girdiğini tespit etti. Yayla’nın koltuğunun altındaki cüppe ile C kapısındaki avukat girişinden sahte kimlik kartı göstererek girdiği kameralara yansıdı. Güvenlik kontrolüne takılmayan Yayla’nın olayda kullanılan ve 7.65’lik Fransız onlusu diye adlandırılan silahı sokan saldırgan olduğu belirlendi.
İkinci saldırgan vatandaşların kullandığı kapıdan girdi
Yayla’nın adliyeye girişinden 10 dakika sonra da diğer saldırgan Bahtiyar Doğruyol adliyeye geldi. Ancak Doğruyol, C kapısı yerine metrobüs durağındaki D kapısından adliyeye girdi. Doğruyol’un vatandaş girişinden aranarak içeri girdiği belirlendi.
10 dakika arayla adliyeye farklı kapılardan giren saldırganlar, adliyenin -2. katta bankaların bulunduğu koridorda buluştu, eylemi gerçekleştirecekleri saate kadar adliye içinde gezdi. Hatta adliye içindeki kafeteryada bir süre oturdular.
Savcı Selim Kiraz’ın odasının bulunduğu bölgedeki kameralar da incelendi. İncelemelerde saldırganların odaya girmeden tam yedi dakika önce, Berkin Elvan’ın avukatlarından birinin savcının odasından çıktığı tespit edildi. Kadın avukatın savcının odasından çıkmasının ardından saldırganlar odanın bulunduğu koridora geldi. Kısa bir süre odanın çevresini kontrol eden saldırganlar savcıyı rehin aldı.
Gazlı müdahaleden vazgeçildi
Öte yandan Emniyet’ten verilen bilgiye göre, polis 9 saatlik rehine krizi sürerken havalandırma kanallarından savcı Kiraz’ın odasına gaz sıkarak müdahale etmeyi düşündü. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden anestezi uzmanları adliyeye getirildi ve görüşleri alındı. Anestezi uzmanları aynı büyüklükteki bir odayı kontrol ettikten sonra odanın hacminin büyük olduğunu, odaya gönderilecek gazın saldırganları etkisiz hale getirmekte yetersiz kalacağını söyledi. Bunun üzerine bu plandan vazgeçildi. 
Kaynak: Al Jazeera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...