Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 13:02 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 13:17

Son dakika! PKK'ya Mardin'de darbe: Saldırı girişimindeki 7 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mardin'in Kızıltepe ilçesinde saldırı ve sızma girişiminde bulunduğu tespit edilen 7 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! PKK'ya Mardin'de darbe: Saldırı girişimindeki 7 terörist öldürüldü
PKK,terörist,Mardin

MSB'den yapılan açıklama şöyle:

"Her nerede olursa olsun teröre geçit yok! Suriye’nin kuzeyinden Mardin Kızıltepe hudut hattımıza saldırı ve sızma girişiminde bulunan 7 PKK/YPG'li terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1556939138628214784

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Merkez ilçe Yoncalı kırsalında 09 Ağustos 2022 tarihinde, P-İHA, J-SİHA ve Hava Kuvvetleri destekli olarak, PÖH, JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı müşterek nokta operasyonunda; 4 bölücü örgüt mensubu silahları ile birlikte [(2) adet M16 P.Tf., (2) Kalaşnikof] etkisiz hale getirilmiştir.

Eren Abluka operasyonları kapsamında bugün Hakkari’de 4, Batman’da 2 olmak üzere toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 olmuştur. 


Terörle mücadele operasyonlarına bölge halkının da desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...