Tgrt Haber
13 Eylül 2014 17:59

Şamil Tayyar, 'AK Parti 2071'e kadar iktidarda kalabilir'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "AK Parti, 2023, 2053 ve 2071'e kadar iktidarda kalabilir, bu hiç kimse için hayal olmasın" dedi.

Şamil Tayyar, 'AK Parti 2071'e kadar iktidarda kalabilir'
Türkiye,'Ak Parti, 2023, 2053, 2071'e kadar iktidarda kalabilir','Ak,Parti,,2023,2053,2071'e,kadar,iktidarda,kalabilir',

Tayyar, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen danışma kurulu toplantısında, çok kritik dönemden geçtiklerini, bu sürecin tamamlanmadığını söyledi.Geçen yılın nisan ayından beri Türkiye'nin iki büyük darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Tayyar, şöyle devam etti:"Güçlü iradeyle bu tehlikeyi savabilmeyi başardık. 2002'de AK Parti'yi içselleştiremeyenler, Ergenekon ve Balyoz gibi farklı darbe senaryolarıyla alt etmeye çalıştılar ama bu mümkün olmadı. Bugüne kadar 5 büyük darbe girişimi oldu ancak son bir yılda iki darbe girişimi oldu, bu bile son dönemde karşılaştığımız riskin büyüklüğünü gösteren önemli gelişmeydi. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmamasına yönelik senaryoydu."

"Erdoğan olmaz ama bu davayı sahiplenecek güçlü kadrolar yoluna devam eder"

Darbe girişimlerinin geride kaldığını anlatan Tayyar, 2015 seçimlerine odaklanılması gerektiğini, bu seçimleri önemsediklerini dile getirdi.Tayyar, şunları söyledi:"Yeni dönemde anayasayı değiştirebilecek 330'un üzerinde milletvekili çıkarmamız gerekiyor. Bunun için de geçmişte aldığımız oy oranının üzerine çıkmamız lazım. Bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu hareket 3 ila 5 kişiden oluşan kadro hareketi değil, Alpaslan'ın Anadolu'ya girdiği döneme kadar uzanan köklü tarihten beslenen dava hareketidir. Dün Alpaslan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan vardı. Yarın Recep Tayyip Erdoğan olmaz ama bu davayı sahiplenecek güçlü kadrolar yoluna devam eder."

Tayyar, 64 yıldan beri milletin "elini kana bulamış" siyasi partiyi, CHP'yi tek başına iktidara getirmediğini, bu iradenin AK Parti'yi 64 yıl iktidara getireceğini belirterek, "AK Parti, 2023, 2053 ve 2071'e kadar iktidarda kalabilir, bu hiç kimse için hayal olmasın" diye konuştu.AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise partinin başarılı olmasında en önemli etkenin istişare olduğunu söyledi.Yapılan istişareden geri adım atılmadığını kaydeden Erdoğan, "Bizimle uğraşanlar çoğaldı, bunlar birlikte hareket etme becerisini de öğrendiler. Bunların efendileri bir kısım neoconlar ve Avrupa'ya yayınlar bir zincir. Bu zincir Türkiye'nin gelişmesini istemiyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de partinin kurumsallaşma adına yerelden ulusala önemli başarılara imza attığını ifade etti. Demokraside dünyaya rol model olduklarını vurgulayan Koçer, "Yakaladığımız istikrar süreci aslında Türkiye'nin istikrarı oldu" dedi.AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise Türkiye'nin birçok ülke için model olduğunu kaydetti.

"AK Parti artık hakim bir parti, Türkiye'de asırlarca hükmedebilecek felsefe partisi haline gelmiştir" diyen Şahin, "İlerleyen süreçte kapitalizm, komünizm gibi artık çökmeye yüz tutmuş bu medeniyetlere alternatif medeniyet olarak ortaya çıktığımızı Kemalizm gibi Erdoğanizm şeklinde akıma dönüştüğümüzü, değerler felsefesine dönüşerek ilham kaynağı olacağımızı göreceğiz. Bu partinin her kademesinde bulunmak ulvi görevdir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise yeni Türkiye'nin ne olduğunu, ne yapılmak istendiğini anlattı.AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de parti bünyesinde görev alan kişilerin mevki ve makama takılmadığını belirtti. Uzer, partililerin şimdiden genel seçimler için çalışmaya başlaması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...