Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2016 00:14

Samsun'da örnek olacak proje

Samsun hayvan barınağındaki 'Kedi Kasabası'nda yaşayan kediler, istedikleri evlerde kalıyor.

Samsun'da örnek olacak proje
samsun, kedi,

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı"nda yer alan 'Kedi Kasabası'nda zaman içerisinde değişmekle birlikte yaklaşık 120 kedi yaşıyor. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmaların ardından kurulan ve "Kedi Kasabası" adı verilen tesiste sokak kedileri için tekli ve çoklu yaşam alanının içinde bungalov evleri bulunuyor. Kedilerin konforlu bir yaşam sürdürdüğü merkezde baskın olan kediler kendilerine ait evlerde, çoklu yaşamak isteyen kediler ise çoklu evlerde kalabiliyor.

Sadece Samsun'daki kedilerin kalabildiği 'Kedi Kasası'na başka illerden kedi alınmıyor.  Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Veteriner Hekimi Nurhan İşler, Kedi Kasabası'nda kedilerin kendi yaşamlarını belirlediklerini söyledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında Kedi Kasabası konseptini faaliyete geçirdiklerini söyleyen İşler, "Buradaki çalışmalarımız genelde kedilerin doğal ortam içinde yaşamalarına yardımcı olmak. Birçok yerlerde kediler kapalı alanlarda muhafaza edilmekte. Bunlar evcil hayvanlardır ancak kedi sıcağı çok seviyor. Buradaki alanın doğal olmasından dolayı hayvanların kendi yaşamlarını kendileri organize etmeleri, kendilerini düzenlemeleri için 20 dönümlük bir arazi tahsisi yaptık.İlk on dönümlük birinci alanımızı tamamladık. Kediler bu alan içerisinde yaşamlarını devam ettiriyorlar." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...