Tgrt Haber
29 Aralık 2021 13:03

Son dakika! Samuray kılıçlı cani için istenen ceza belli oldu

Son dakika haberi: İstanbul'da Başak Cengiz'i vahşice katleden Samuray kılıçlı cani Can Göktuğ Boz için istenen ceza belli oldu.

Son dakika! Samuray kılıçlı cani için istenen ceza belli oldu
Son dakika,Soruşturma,Ceza,Başak Cengiz,Samuray kılıç

İstanbul'da bir süre takip ettiği Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

"DİRENEMEYEN BİR KADIN BEKLEDİM"

Samuray kılıcı ile dehşet saçan cani Can Göktuğ Boz, tutuklanma talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nde verdiği ifadede, "Çok canım sıkkındı. Bir kadını bıçaklamayı düşündüm. Evdeyken birini öldürmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı çıktım. Öldürebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının geçmesini bekledim. Karşıma o çıktı, öldürdüm" demişti. 

Annesinin de avukatlığını yaptığı sorguda anne Necla Yomralıoğlu oğlunun akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia edip gözlem altına alınmasını istese de o cani 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'silahla tehdit' suçlarından tutuklanmıştı.

Katilin evinde yapılan aramada ise 15 kılıç ve bıçak ele geçirildi. Ele geçirilen kılıçlar arasında olayda kullanılan samuray kılıcının da bulunduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul  Ataşehir'de akşam saatlerinde cani Can Göktuğ Boz, eğitimden çıktıktan sonra yolda yürüyen Başak Cengiz (28)'i takip etmiş, daha sonra çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaralamıştı. Saldırıda ağır yaralanan Başak Cengiz, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm mühalelere rağmen kurtarılamamıştı. Cengiz'i vahşice katleden Can Göktuğ Boz ise  Ataşehir Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...