Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2022 19:19

Son dakika: Sanayi tesislerinde uygulanan elektrik kısıtlaması sona eriyor

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerinde uygulanan elektrik kısıtlamalarının 29 Ocak'ta kaldırılacağını belirterek, "Doğal gazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürülecek" ifadelerini kullandı

Son dakika: Sanayi tesislerinde uygulanan elektrik kısıtlaması sona eriyor
Sanayi,elektrik kesinti,bakan dönmez

Türkiye'de İran'ın arıza gerekçesiyle doğal gaz akışını 10 gün süreyle kesmesiyle sanayi üretimine enerji kısıtlamasına gidildi. Bu kısıtlama üretimde aksaklıklara neden olacağı nedeniyle sektörde huzursuzluğa neden oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu konuda yeni bir açıklama yaparak kısıtlamalar için alınan son kararları duyurdu.

BAKAN DÖNMEZ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak itibarıyla kaldırılacağını bildirdi. Dönmez, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sanayi tesislerine doğal gazda uygulanan kısıntının 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini duyurdu.

29 OCAK'TAN İTİBAREN KALDIRILACAK

Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak itibarıyla kaldırılacağını belirten DDOĞönmez, "Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...