Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ekim 2021 17:35

Elektrik üretiminde yeni dönem! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılışını gerçekleştirdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 100 milyon liranın üzerinde yatırımla Çamurdan Elektrik Üretimi Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Varank, tesisteki atık dönüşümü sayesinde yıllık 25 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacağı müjdesini verdi.

Elektrik üretiminde yeni dönem! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılışını gerçekleştirdi!
Elektrik,Atık çamur,Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi,Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yap-işlet-devret modeliyle 100 milyon liranın üzerinde yatırımla gerçekleşen Çamurdan Elektrik Üretimi Tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Atık çamurundan elektrik üretilerek temiz enerji elde edildiğini belirten Bakan Varank, "Gazlaştırma ve doğrudan yakma teknolojisinin aynı tesis içerisinde bulunması bu projeyi Türkiye'de bir ilk yapıyor" dedi.

YILLIK 45 MİLYON KATKI 

Bakan Varank, Tokat Belediyesi Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi Açılışı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, "2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda durmak yok yola devam dedik. Yerelde belediyelerimizle, merkezde bakanlıklarımızla milletimizin refahını artıracak işlere odaklandık" diye konuştu. Tokat'ın da değerli yatırımlara ev sahipliği yaptığını kaydeden Varank, özellikle yeşil ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımların kendilerini memnun ettiğini belirtti. Paris İklim Antlaşması'nın onaylanması, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına uyumun bu yöndeki çalışmalar olduğunu belirten Varank, "Yap-işlet-devret modeliyle 100 milyon liranın üzerinde yatırımla gerçekleşti.  Atık çamurundan elektrik üretilerek temiz enerji elde edilmiş olacak. Bu tesisteki atık dönüşümü sayesinde yıllık 25 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Ülke ekonomisine katkısı 45 milyon lirayı bulacak" ifadelerini kullandı.

Elektrik üretiminde yeni dönem! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açılışını gerçekleştirdi!

7 PROJENİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ 

Varank, Tokat'ın kültürü, verimli toprakları, doğal kaynakları ve nitelikli insan kaynağıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kalkınma ajansı vasıtasıyla ildeki gelişmeye açık alanları tespit ettiklerini ve yenilikçi projelerle bunları ekonomiye kazandırdıklarını kaydeden Varank, “7 projenin açılışını, 1 projenin temel atmasını ve 2 projenin de imza törenini gerçekleştirdik. Projelerle ilimizin hak ettiği refaha kavuşması daha da hızlanacak" dedi.
Varank, bu kapsamdaki 13,5 milyon lira bütçeli "Akdağ'ın Zirvesinden Kazova'ya Kırsal Turizm Rotası Projesi", 2,5 milyon lira bütçeli "Zinav Gölü Rekreasyon Alanı Projesi" ve 2 milyon lira bütçeli "Bilim Tarihi Müzesi"ne ilişkin bilgi verdi.

PROJELER DEVAM EDİYOR

Başçiftlik Kayak Tesisi, Sulusokak Kent Meydanı, Osmanpaşa Konağı, Turhal ve Erbaa organize sanayi bölgelerindeki kreşlerin de diğer projeler arasında yer aldığını kaydeden Varank, tüm bu projelerin toplam limitinin yaklaşık 24 milyon lira olduğuna işaret etti. Varank, ayrıca Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulayacakları 3,7 milyon lira bütçeli 2 projenin de imza törenini gerçekleştirdiklerini belirtti. Tokat Sanayi Sitelerinin Dönüşümü ve Gelişimi Projesi kapsamında yürüttükleri çalışmalarda da önemli aşamaya geldiklerinin müjdesini verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...