Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2015 18:33

'Sandıktaki irade kurda kuşa yem edilmeyecek'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Herkes rahat olsun. Güvenlik kuvvetlerimiz sandık güvenliğini sonuna kadar sağlayacak. Sandıktaki iradeyi de kurda kuşa yem ettirmeyecektir" dedi.

'Sandıktaki irade kurda kuşa yem edilmeyecek'
numan kurtulmuş,

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Hem vatandaşlarımızın özgürce oylarını vermesi hem de bu oyların özgürce sayılması, bunların da sayıldıktan sonra il ve ilçe seçim kurullarına kazasız belasız ulaştırılması için her türlü tedbir alınıyor" dedi.

Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar Mahallesi'ne kurulan Botanik Park'ın açılışını yaptı.

Burada bir süre Botanik Park'ı gezerek yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terörün asla amacına ulaşamayacağını vurgulayan Kurulmuş, "Seçim sürecinde terörü birileri bir mekanizma olarak kullanıyor. Halkın üzerinde bir korku oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye'de, ülkenin genelinde demokrasiye olan inançlar azalsın istiyorlar. Bunlara müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

"Oy namustur, milletimiz bu oylarına sahip çıksın"

Kurtulmuş, 1 Kasım seçimi öncesi terör olaylarına karşı Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde her türlü tedbirin alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ankara'da 1 Kasım seçimlerinin güvenlik içerisinde yapılması için neredeyse her gün güvenlik toplantıları yapılıyor. Hem vatandaşlarımızın özgürce oylarını vermesi hem de bu oyların özgürce sayılması, bunların da sayıldıktan sonra il ve ilçe seçim kurullarına kazasız belasız ulaştırılması için her türlü tedbir alınıyor. Vatandaşlarımız hiç endişe etmesin. Gönül huzuruyla, ferah bir şekilde sandık başına gitsinler. Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar, mutlaka sandık başına gitsinler. İçinden kime oy vermek istiyorlarsa da ona oy versinler. Yeter ki sandıkları bölücülere bırakmasınlar. Sandıklar üzerinde bir baskı kurulmasına zemin hazırlamasınlar. Herkes cesur bir şekilde sandıklara gidip oylarını kullansın. Oy namustur. Milletimiz bu oylarına sahip çıksın. Oylarına sahip çıkarak da Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozsun. Herkes rahat olsun. Güvenlik kuvvetlerimiz sandık güvenliğini sonuna kadar sağlayacak. Sandıktaki iradeyi de kurda kuşa yem ettirmeyecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...