Tgrt Haber
09 Aralık 2014 09:41

Şanlıurfa Valisi'nden önemli açıklama, 'Terör olayı değil'

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 'Elde ettiğimiz delillere göre olay bir terör hadisesi değil, sınırda nöbet tutan bir asker cinnet getirip iki arkadaşını şehit edip, canına kıyıyor' dedi.

Şanlıurfa Valisi'nden önemli açıklama, 'Terör olayı değil'
Şanlıurfa Valisi, terör, terör olayı, asker cinnet,

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Hadiseyi duyar duymaz ilçeye hareket ettiğini belirten Küçük, olayın bir cinnet nedeniyle kaynaklandığının tespit edildiğini bildirdi. Olay yerinde geniş çaplı araştırma yapıldığını vurgulayan Küçük, şöyle devam etti: ''Acımız çok büyük, 3 Mehmetçiğimizi kaybettik. Kendilerine Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Dün gece saat 23.15 civarında Ceylanpınar Boztepe Karakoluna 1,5 kilometre mesafede sınır nöbeti tutarken 3 askerimizden biri cinnet geçiriyor ve diğer iki arkadaşını şehit düşürüyor ve akabinde intihar ediyor. Elde ettiğimiz delillere göre olay bir terör hadisesi değil, sınırda nöbet tutan bir asker cinnet geçirip iki arkadaşını şehit edip, intihar ediyor. Hem cumhuriyet başsavcılığı tarafından hem de askeri savcılık tarafından ulaştığımız deliller, edindiğimiz bilgiler hepsi bu yönde. Olay dün gece olduğu için tedbir amaçlı arazide büyük bir arama tarama faaliyeti başlattık. Her ihtimale karşı yaklaşık 300 jandarma ve 150 de özel harekat timi geniş çaplı bir operasyon başlattı. Fakat ilerleyen saatlerde hadisenin bu yönde gerçekleştiği yönündeki şüphelerimiz kuvvetlendi. Şu anda bu kanaate vardık.'' Detayları daha sonra vereceklerine işaret eden Kaçak, "Maalesef öyle bir cinnet hali sonucunda arkadaşlarımız şehit düşüyor, onu biliyoruz. Orada elde ettiğimiz kovanlar, deliler ve izlere baktık. Daha fazla detaya girmek istemiyorum. Çünkü savcılık olaya el koydu ama hadisenin bir terör saldırısı olmadığı, tamamen bir cinnet halinden kaynaklandığı yönünde. İlimizde yapılacak otopsinin ardından şehitlerimizi askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız'' diye konuştu. Hayatını kaybeden askerlerin Piyade Çavuş Ramazan Yel (Kütahya), Piyade Onbaşı Kadir Yıldız (Kastamonu) ve Piyade Er Umut Aslan (Malatya) olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...